ZAHVALIO SE NA POTPORI

Leković: Neki političari sudjeluju u širenju govora mržnje

29.10.2016 u 13:51

Bionic
Reading

Nakon što mu je netko prepilio vijke na kotačima, zbog čega se na noge dignula saborska oporba ali i mnogi novinari, predsjednik HND-a Saša Leković na svom se Facebook profilu zahvalio na potpori

'Hvala svima koji ste se javili danas, bilo pozivom, bilo SMS-om, bilo na društvenim mrežama. Bilo vas je zaista mnogo. Ali molim vas da razumijete da nisam ja tema, već neprekidne uvrede i prijetnje novinarima koji rade svoj posao onako kako ga i treba raditi', poručuje Leković.

'U ime HND-a upozoravam odavno da je govor netolerancije, pa i mržnje, u hrvatskom javnom prostoru narastao na nedopustivu razinu, a političari (kao dio novinara i svih ostalih koji sudjeluju u javnoj komunikaciji) ne samo da ga toleriraju, već neki od njih i sudjeluju u njegovu širenju. Oni (kao i oni koji znaju što rade) će podržati to traže. Imamo mnoge primjere koji govore u prilog moje strategije', poručuje Leković.

Podsjetimo, Lekoviću je nakon što je prešao granicu na putu na konferenciju u Novom Sadu automobil počeo vijugati. Uspio je zaustaviti automobil, a automehaničar mu je nakon pregleda rekao da su mu na automobilu gotovo na pola prepiljeni vijci na kotačima. Izvršni odbor HND-a to je okarakterizirao kao pokušaj atentata, a slično misli i saborska oporba.