NAPAD NA ŠEFA HND-a

Leković će na policiju kad se vrati u Hrvatsku

28.10.2016 u 19:56

Bionic
Reading

Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND), u Dnevniku N1 televizije kazao je da mu se nesreća dogodila kada je u četvrtak automobilom krenuo za Zagreb. 'Shvatio sam što se dogodilo tek kad sam izgubio kontrolu nad vozilom. Kako vozim stari auto, ne vozim prebrzo i svaki zvuk me upozori da nešto nije u redu', ispričao je Leković dio iskustva

Ranije je Leković objavio kako smatra jučerašnji dan drugim rođendanom. Naime, nepoznata je osoba, prema nalazu njegovog automehaničara, pokušala onesposobiti njegov automobil, što ga je moglo životno ugroziti u vožnji. 'Kad se vratim u Hrvatsku ću to prijaviti. Maloprije me zvao ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i razgovarali smo', kazao je Leković za N1. Policiji u Srbiji slučaj nije prijavio jer se nalazio tek nekoliko kilometara unutar te zemlje kada se to dogodilo.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je pozvan da sve istraži. 'Zaista ne sumnjam ni na koga konkretno i bilo bi neozbiljno spekulirati i ne mogu znati je li razlog moj angažman u HND-u, ali ja jesam dobivao više puta prijetnje smrću, uključujući i otvorena pisma, kao i uvrede po medijima. Odavno sam odustao od prijava jer su mnogi napadi anonimni, teško je otkriti tko stoji iza njih i ne mogu svaka dva dana gubiti vrijeme, sjediti u policiji tri, četiri sata i davati izjave o nečemu iza čega ne bude ništa', rekao je Leković za N1.

Naglasio je da se napadi događaju mnogim novinarima u Hrvatskoj i da je to ovdje ključna tema, a da i HND o tome traži raspravu u Saboru, koju je Božo Petrov već obećao. 'Ja sasvim sigurno neću ni šutjeti ni pognuti glavu i to poručujem svima koji su pravi novinari. Ako to učinimo, bolje da se ovim poslom nismo ni počeli baviti', poručio je Leković.