ZRAČNE AKTIVNOSTI

Sedam Migova nadlijetalo centar Zagreba

31.10.2016 u 17:59

Bionic
Reading

Skupina od sedam zrakoplova Mig-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u petak ujutro nadletjela je središte Zagreba a riječ je o zrakoplovima koji su se vratili s planirane obuke u zrakoplovnoj bazi Zemunik, doznaje se iz Ministarstva obrane (MORH)

Piloti Eskadrile borbenih aviona 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane počeli su još 11. listopada ciklus obučenih i trenažnih aktivnosti na avionima MiG-21, koje su provodili do danas.

Zrakoplovi su zbog toga izmješteni iz matične vojarne na Plesu u vojarnu Zemunik, a danas su se vratili u bazu na Plesu, navode u MORH-u.

Zapovjednik Eskadrile borbenih aviona, pukovnik Željko Ninić, izrazio je zadovoljstvo uspješnom provedenom zadaćom i rezulatima bojevih gađanja, prenosi MORH na svojim službenim stranicama

'Uz vrlo kvalitetne pripreme piloti su pokazali visoku razinu obučenosti i spremnosti za bojna djelovanja na ciljeve u zraku. Ovo je, naravno, za svakog borbenog pilota vrhunac obučenosti i potvrda spremnosti za temeljnu misiju Eskadrile borbenih aviona, a to je zaštita zračnog prostora RH', naglasio je pukovnik Ninić.