ČISTKE U HDSSB-U

Iz stranke isključen i župan Šišljagić

26.10.2016 u 21:21

Bionic
Reading

Sud časti HDSSB-a u prvom stupnju u srijedu je iz stranke isključio osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića, gradonačelnika Donjeg Miholjca Zorana Kovača te još šest osoba, a protiv još osam članova pokrenuti su stegovni postupci, priopćeno je u srijedu navečer iz HDSSB-a.

HDSSB-ov Sud časti je u utorak iz stranke isključio predsjednicu Glavnog odbora Danijelu Lovoković, njezina zamjenika Dinka Burića te još četvoro članova. U priopćenju za javnost navodi se kako su članovi isključeni iz HDSSB-a zbog ozbiljnih povreda prava i obveza utvrđenih statutom stranke te zbog svog političkog djelovanja i javnih istupa, organiziranja i okupljanja neformalne skupine članova HDSSB-a, s ciljem onemogućavanja redovnog rada legitimno izabranih stranačkih tijela.

Dodaje se kako je zbog sudjelovanja na današnjoj konferenciji za novinare neformalne skupine članova HDSSB-a te kršenja Statuom propisanih prava i obveza pokrenuti stranački stegovni postupci protiv Božidara Šnajdera,intendanta osječkog HNK-a, Stjepana Ribića,, direktora Regionalne razvojne agencije (RRA), Antonia Sobola, direktora županijske Turističke zajednice, i još pet osoba. Danom zaprimanja zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka navedenim članovima HDSSB-a stupa na snagu suspenzija u izvršavanju njihovih stranačkih prava i dužnosti, do postupka Suda časti u prvom stupnju, a najkasnije do godinu dana, navodi se.