DRAMA U HDSSB-U

Dinko Burić: Tražimo izbor novog vodstva stranke!

25.10.2016 u 23:03

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednice Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić izvijestio je u utorak kako veći broj članova stranke traži donošenje odluke o sazivanju izvanrednog stranačkog izbornog sabora radi izbora novoga vodstva stranke.

U priopćenju za javnost Burić navodi kako se zahtjev upućuje zbog niza izrazito loših izbornih rezultata HDSSB-a u posljednjih 20 mjeseci, iznimno lošeg stanja u stranci te nefunkcioniranja stranačkih tijela propisanih statutom HDSSB-a.

Navodi kako veliki broj članova HDSSB-a, uključujući veliku većinu članova Glavnog odbora stranke i značajnog broja članova Predsjedništva i drugih stranačkih tijela, zahtijeva hitno sazivanje sjednice Glavnog odbora stranke te donošenje odluke o hitnom sazivu izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a, radi izbora novog vodstva stranke, demokratskim putem, uključujući tajno glasovanje.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin potvrdio je u utorak navečer da je održana sjednica Predsjedništva stranke, ali nije želio govoriti o donesenim odlukama i zaključcima najavivši da će stranačko vodstvo to učiniti u srijedu. Vulin je istaknuo da će se postojeći problemi rješavati unutar stranke te da će sve odluke biti u skladu sa statutom HDSSB-a.