NE PLENKOVIĆU

'Hasanbegović je odbio biti šef Odbora za kulturu u Saboru'

25.10.2016 u 19:42

Bionic
Reading

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović je izjavio za tportal kako neće biti predsjednik saborskog Odbora za medije. Na čelu tog odbora bit će, kaže, Jasen Mesić, ministar kulture u Vladi Jadranke Kosor

Hasanbegoviću je bilo ponuđeno mjesto predsjednika Odbora za kulturu i znanost. Nažalost, on to nije prihvatio. Meni je žao, mislim da je mogao dati doprinos, ali to je njegov izbor', rekao je premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Potvrdio je kako će Miro Kovač biti šef Odbora za vanjsku politiku, a Jasen Mesić predsjednik odbora za medije. O državnim tajnicima, kaže Plenković, Predsjedništvo HDZ-a danas nije raspravljalo. HDZ je večeras na sastanku Kluba zastupnika, kako neslužbeno doznajemo, odlučio kako će na čelu saborskog odbora za obrazovanje, znanost i kulturu biti Andro Krstulović Opara, Branka Juričev-Martinčev vodit će odbor za regionalni razvoj i fondove EU, Božo Ljubić odbor za Hrvate izvan RH, Ivan Anušić odbor za ratne veterane, a Domagoj Ivan Milošević saborski odbor za europske poslove.