SASTANAK U HDZ-U

Plenković: Velika je vjerojatnost da će Marić preuzeti novo ministarstvo

25.10.2016 u 18:56

Bionic
Reading

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da su pripreme za sjednicu saborskog Kluba HDZ-a, izvješće o summitu državnih poglavara i premijera zemalja članica Europske unije (Europsko vijeće) te priprema za sjednicu Vlade teme sjednice Predsjedništva stranke koja je potom održana u utorak poslijepodne

'Pripreme za saborski Klub, izvješće o Europskom vijeću i pripreme za Vladu', kazao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan što će biti teme sjednice stranačkog Predsjedništva.

Na novinarski upit kako komentira slučaj Gorana Marića kratko je odgovorio: 'Nema slučaja.' Poslije sjednice Plenković je kazao da će Ministarstvo uprave predložiti modifikaciju potrebnih zakona. 'Napravili smo temeljitu analizu i uoči potvrđivanja Vlade u Saboru, proučio sam izvješće o radu Vlade Tihomira Oreškovića u kojem je jedan od ključnih prioriteta bio upravljanje državnom imovinom gdje su uočeni brojni nedostaci. Tako da smatramo da jedno čvršće i koherentnije upravljanje državnom imovinom može pridonijeti rješavanju niza problema s neiskorištenim državnim vlasništvom i stavljanjem u funkciju tog državnog vlasništva na način da to bude od koristi i za državni proračun', rekao je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Potvrdio je kako je potrebno promijeniti Zakon o vladi kako bi se ustrojilo još jedno ministarstvo koje će upravljati državnom imovinom. 'DUUDI ima preko 130 zaposlenih. Prema tome to je transformacija tijela koje već postoji i broj tijela državne uprave ostat će na istoj razini', rekao je Plenković. Dodao je kako postoji velika vjerojatnost da će na čelu tog ministarstva biti Goran Marić, koji je u Vladu ušao kao ministar bez portfelja.

Prije sjednice Darko Milinović objasnio je da će na Predsjedništvu biti riječi o dogovoru vezanim uz radna tijela u Hrvatskom saboru, a nakon toga imaju sjednicu saborskog Kluba HDZ-a na kojoj će se verificirati odluke Predsjedništva HDZ-a.

Član Predsjedništva i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, upitan kakvo je stanje u njegovu resoru, odgovorio je da je ono bremenito, ima puno problema koje što prije treba početi rješavati.

Najavio je da i dalje idu restrukturiranje cestovnog sektora, projekt izgradnje Pelješkog mosta, dionice nizinske pruge i slično. 'Trebamo još malo pojačati aktivnosti i ja sam optimist', kazao je Butković.