STARA MUŠTERIJA HRT-A

Miro Bulj vodi križarski rat protiv ovrha, a sam je ovršen. I to dvaput

25.10.2016 u 15:29

Bionic
Reading

Treba vjerovati Mostovom saborskom 'bombarderu' Miri Bulju da zna o čemu govori kada u parlamentu objašnjava izmjene Zakona o HRT-u, točnije postupak naplate ovrha zbog neplaćenih RTV pristojbi iz kojeg bi se izbacili odvjetnički uredi i javni bilježnici. Bulj je, naime, stara HRT-ova mušterija. Zbog neredovitog plaćanja pretplate već je najmanje dvaput bio ovršen. Zastupnik Mosta tvrdi da ne plaća redovito televizijsku pretplatu zbog revolta prema Ovršnom zakonu i ukupnim troškovima ovrha

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj neredoviti je platiša radiotelevizijske pristojbe, zbog čega je, prema našim informacijama, bio ovršen u lipnju ove godine i u travnju 2014. godine. Mostov 'razarač' u Saboru tvrdi da ne plaća redovito RTV pristojbu – zbog revolta.

Miro Bulj je kao zastupnik Mosta ujedno predlagač izmjena Zakona o HRT-u (zakon je već prošao prvo čitanje u Saboru, a čeka se drugo čitanje, izglasavanje i stupanje na snagu), prema kojima prisilnu naplatu RTV pristojbi za HRT više ne bi provodili vanjski odvjetnički uredi i javni bilježnici, već bi ovrhe pripremale stručne službe HRT-a. Time bi se, tvrde u Mostu, značajno smanjili ukupni troškovi ovrha.

'Nisam ja protiv TV pretplate i protiv plaćanja pretplate. Ali kao predlagači zakona (Most) govorimo o tome da ukupni iznosi ovrha budu i do pet-šest puta veći od samog iznosa glavnice duga', rekao nam je Bulj, komentirajući svoju praksu neplaćanja RTV pristojbe u kontekstu toga što je on jedan od predlagača izmjene Zakona o HRT-u, točnije principa naplata ovrha.

Revoltiran je, kaže, reperkusijama koje proizlaze iz Ovršnog zakona, odnosno činjenicom da ukupni iznos ovrhe nekad i višestruko premašuje samu glavnicu duga.

'HRT našem kućanstvu svakog mjeseca šalje dvije uplatnice za RTV pristojbu. Jednu dobije moj otac Nediljko, a drugu ja, iako u istoj kući živimo supruga, djeca i moji roditelji. Jednu uplatnicu platimo, a drugu nekad ne platim. To je moj revolt zbog Ovršnog zakona i ukupnog troška ovrhe, ali i zbog ponašanja HRT-a koji nam u isto kućanstvo šalje dvije uplatnice za TV pretplatu. Ukupni iznos ovrhe često je i pet-šest puta veći nego sam dug koji se putem ovrhe naplati zbog troškova kamata, odvjetnika i javnih bilježnika', rekao nam je Miro Bulj.

U travnju 2014. godine ovršen je za 1.662 kune zbog neplaćanja RTV pristojbe u razdoblju od šest mjeseci (siječanj-lipanj 2012.). Od tog iznosa Bulj je morao platiti 480 kuna za šest mjesečnih pristojbi (80 kuna), a preostali iznos otpada na zatezne kamate, odvjetničke, javnobilježničke i ostale pripadajuće troškove.

Miro Bulj kaže kako trenutno redovito plaća RTV pristojbu i da prema HRT-u više nema nikakvih dugova.

Njegovu tvrdnju pokušali smo provjerili, ali iz HRT-a do zaključenja teksta nismo dobili odgovor. Poručili su nam samo da za 'postupanje imaju rok od 15 dana'.

Od HRT-a još čekamo i odgovore na pitanja koliko je puta ukupno dosad bio ovršen zastupnik Mosta Miro Bulj zbog neplaćanja televizijske pretplate te koliki je bio ukupni iznos tih prisilnih naplata.