ŠEF IDS-A OSUDIO INCIDENT

Crne vreće na antifašistima u Titovom parku

24.10.2016 u 14:56

Bionic
Reading

Pulski gradonačelnik Boris Miletić najoštrije je u ponedjeljak osudio izgred koji se u noći s nedjelje na ponedjeljak dogodio u Titovom parku u Puli, gdje su nepoznate osobe postavile crne plastične vreće s bijelim križevima preko poprsja slavnih istarskih antifašističkih boraca, priopćeno je iz ureda pulskoga gradonačelnika

Osim spomenutih vreća, navodi se u priopćenju za javnost, postavljena je i naprava koja podsjeća na vješala, što je Miletić također osudio te je pozvao policijske redarstvenike da što prije pronađu počinitelje.

Glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić-Jukopila izjavila je za Hinu kako policija nije zaprimila nikakvu dojavu o tom izgredu. 'Policija nije zaprimila nijednu dojavu o tom događaju te će tijekom dana provjeriti sve okolnosti i poduzeti mjere', istaknula je Rogić-Jukopila.

Gradonačelnik Miletić u priopćenju još jedanput ističe kako je grad Pula multikulturalan i multietnički grad koji njeguje vrijednosti tolerancije i antifašizma te se diči antifašističkom poviješću i borcima koji su život dali za slobodu i jednakost svih građana Pule i Istre.

'Naše zajedničke vrijednosti suživota i tolerancije, odnosno vrijednosti antifašizma i njegovu ostavštinu nastavit ćemo braniti pod svaku cijenu', zaključio je Boris Miletić.