SPORAZUMNO OTIŠLA

Bruna Esih više ne radi u Institutu Ivo Pilar

24.10.2016 u 14:07

Bionic
Reading

Novopečena zastupnica HDZ-a Bruna Esih više nije zaposlenica Instituta Ivo Pilar na kojem je radila 15 godina Taj podatak na upit tportala otkrio je institut, dodavši da je odlazak Esih bio sporazuman

'Izvješćujemo da je zaposlenica Instituta Pilar Bruna Esih sporazumno prekinula radni odnos na određeno vrijeme u Institutu, te više nije zaposlenica Instituta', odgovorili su iz Instituta Ivo Pilar na upit tportala.

Naime, od nedavno Esih se više ne navodi na web stranicama instituta kao jedna od zaposlenica, a na tom je institutu, kao što je tportal pisao, provela 15 godina u statusu znanstvene novakinje, iako tu tutulu ne bi smjela imati više od 6 godina.

Esih je u Pilaru počela raditi kao znanstvena novakinja u rujnu 2001. godine, nakon što je na Hrvatskim studijima stekla zvanje profesorice filozofije i kroatologije diplomiravši na temu 'Srpska propaganda i hrvatska šutnja'.

Iako povijest nije studirala, iz Pilara su nama tada rekli da je područje njezinog znanstvenog rada suvremena povijest, a znanstveni interesi hrvatska suvremena povijest, Drugi svjetski rat i poraće te Domovinski rat.