PETROV U NU2

'Nemam ništa protiv gej parade ispred crkve'

23.10.2016 u 15:20

Bionic
Reading

Božo Petrov, predsjednik Sabora, gostujući u emisiji 'Nedjeljom u dva' na HRT-u ponovio je da će Most izići iz Vlade ako se HDZ ne bude držao dogovora. Neprihvatljivo mu je, kazao je, da je Sabor prazan dok zastupnici primaju 16 tisuća kuna plaće jer toga u privatnom sektoru nema

'Zastupnici će biti kažnjeni u visini tri putna naloga ako ne dolaze na posao, odnosno u Sabor', kazao je Petrov, dodavši da je krajnji cilj takvih mjera da se zastupnike natjera da dolaze na posao.

Smatra da će put do toga bi biti dug jer puno zakona treba promijeniti da bi se zastupnike moglo kažnjavati.

Upitan da objasni kako to da prije šest mjeseci Milijan Brkić nije mogao biti ministar, a sada može biti potpredsjednik Sabora iako i dalje stoji činjenica da je prepisao diplomski rad,  Petrov je kazao da on preuzima odgovornost za svoje, a ne za tuđe.

'Neka odgovaraju oni koji su ga na to mjesto i predložili. Ne tražite od nas da sa samo 13 zastupnika mijenjamo sve što je loše u ovoj državi', rekao je Petrov.

Odgovarajući na pitanja o nižoj pristojbi za HRT, Petrov je istaknuo da će smanjenje pristojbe dovesti do normaliziranje stanja u toj instituciji.

'Meni nije normalno da institucija koja ima 1,3 milijarde kuna od proračuna, nema odvojeno knjigovodstvo, da ne zna koliko ljudi ima na plaći i kako se troši novac', rekao je Petrov dodajući da HRT-u prije svega nedostaje kvalitetan kadar.

Aleksandar Stanković replicirao mu je kazavši da se Most odnosi prema HRT-u prema kao malom djetetu jer, eto, s puno novaca ne zna, a s manje će znati.

'Nismo mi razbijali glavu o kadrovskim križaljkama ako to mislite. Mi smo ozbiljno pregovarali o sedam jamstava Mosta. Vodili smo računa o javnom interesu. Imamo projekcije prema kojima se smanjenje pretplate za 20 posto ne bi odrazilo na kvalitetno poslovanje HRT-a', rekao je Petrov dodavši da ako do toga dođe, to neće ugroziti HRT.

Naveo je da je Hasanbegović uveo red u poslovanje i financiranje neprofitnih medija.

'Mene su pitali slažem li se s Hasanbegovićem da su ustaše heroji. No ja sam odgovorio da to od njega nisam čuo. Ja to nisam čuo. Ne mogu o tome govoriti. Za mene ustaše nisu heroji', rekao je Petrov.

Pojasnio je da je namjerno usporedio gej parade i molitelje ispred bolnica kako bi izazvao reakciju.

'Ni jedna ni druga skupina ne ugrožavaju javnost i riječ je o demokraciji.' 

Na pitanje bi li bio protiv toga da se gej parada održava ispred crkve, Petrov je rekao da mu to osobno ne bi smetalo.

'Ako bi bilo ispred crkve na ulici, ne vidim problem. Unutar crkvenog prostora bilo bi provokacija', zaključio je Petrov.

449585 ,449554 ,449534,449484