'SMJENA' NA ZRINJEVCU

Stier: Uvjeren sam da će Kovač biti aktivan zastupnik u Saboru

22.10.2016 u 16:15

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade te ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier u emisiji Hrvatskog radija 'Intervju tjedna' komentirao je, među ostalim, izjavu bivšeg ministra Mire Kovača, koji je nekoliko dana prije imenovanja Vlade kazao da su bedastoće izjave da će Davor Ivo Stier biti novi ministar. Kad smo imali primopredaju, kolegi Kovaču sam se zahvalio na korisnim sugestijama, rekao je Stier

'Naglasio sam da Vlada odgovara Saboru i da je moja intencija intenzivirati suradnju s Hrvatskim saborom. Uvjeren sam da će kolega Kovač biti vrlo aktivan saborski zastupnik i da će imati istaknutu ulogu u Hrvatskom saboru', rekao je Stier gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'Intervju tjedna'.

'Stranačka tijela odlučit će tko će biti na čelu kojeg odbora, pa tako i na čelu saborskog Odbora za vanjsku politiku', odgovorio je ministar vanjskih poslova na pitanje hoće li Kovač biti predsjednik tog odbora.

Odgovarajući na pitanje što će zadržati iz mandata bivšeg ministra Kovača te planira li u kadrovskom ili strukturnom smislu kakve promjene, Stier je istaknuo da je proveo 'dosta godina u Ministarstvu vanjskih poslova. Mogu reći da imamo iznimno kvalitetne ljude koji rade u službi vanjskih poslova. Naravno, uvijek novi ministar izabere najbliže suradnike s kojima želi surađivati. S obzirom na kvalitetne ljude u Ministarstvu, odmah smo počeli s radom', rekao je Stier.