STIŽU SVI SVETI

U subotu počinje regulacija prometa oko groblja

22.10.2016 u 11:29

Bionic
Reading

Grad Zagreb priopćio je da će se povodom obilježavanja blagdana Svih svetih provoditi privremena regulacija prometa u zonama glavnih gradskih groblja od 22. listopada do 2. studenog, ovisno o pojedinim grobljima. Već od subote, 22. listopada, prema zonama glavnih gradskih groblja - Mirogoj, Miroševac i Markovo polje - kao i manjim lokalnim grobljima, linije javnog gradskog prijevoza putnika bit će prema potrebi pojačane dodatnim kapacitetima

Na dan 1. studenog u svim tim zonama bit će na snazi uobičajeni stroži režim ograničenja prometa. Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa bit će omogućen samo vozilima ZET-a, taksi vozilima, vozilima invalida i vozilima s posebnom dozvolom, sukladno postavljenoj regulaciji prometa.

• ZONA MIROGOJ

U subotu 22. 10., nedjelju 23.10., te u subotu 29.10., nedjelju 30.10., ponedjeljak 31. 10. i srijedu 2. 11. od 7.30 do 21 sat uvodi se zabrana prometa motornim vozilima osim redovnih autobusnih linija ZET–a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea.

U utorak, 1. 11., od 7.30 do 21 sat uspostavlja se zabrana prometa u Aleji H. Bollea, Mirogojskom od Rockefellerove do Aleje Hermana Bollea te Remetskom cestom i Kamenitim stolom, za sva vozila osim vozila ZET-a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

• ZONA KAPTOL

Od subote, 29. 10., do utorka, 1. 11., od 7.30 do 21 sati, zabrana prometa uspostavit će se u Ulici Kaptol. U ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, uvodi se jednosmjeran promet u smjeru prema jugu i bit će u cjelodnevnoj primjeni tijekom 1. 11., od 7.30 do 21 sat. Lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu bit će zabranjeno.

• ZONA SREBRNJAK

U utorak, 1. 11., od 7.30 do 21 sat, uvest će se zabrana prometa Bijeničkom od Srebrnjaka do Lašćinske 144 te Lašćinskom, od Lašćinskog Borovca do Bijeničke. Jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj, od Aleje H. Bollea do Srebrnjaka (smjer sjever), kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj. Desno skretanje iz kružnog toka kod Petrove u ulicu Srebrnjak bit će zabranjeno. Zabranjuje se parkiranje na Bijeničkoj od Aleje H. Bollea do ul. Srebrnjak.

• ZONA MIROŠEVEC

U subotu i nedjelju, 22. i 23. 10., te od subote 29.10. do ponedjeljka 31.10. od 7 do 22 sata uvodi se zabrana prometa u Aleji tišine osim za vozila ZET-a i autotaksi vozila. U utorak, 1. 11., od 7.30 do 20 sati zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od ul. M. Deanovića do R. Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska, te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET-a, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

• ZONA MARKOVO POLJE

Od subote, 29. 10., u 7 sati do ponedjeljka, 31. 10., do 20 sati i u srijedu, 02. 11., od 7 do 20 sati uvodi se jednosmjerni promet u Aleji Mira za sva vozila osim ZET-a u smjeru istoka (od Zlatarske u smjeru Vugrovečke). U utorak, 1. 11., od 6 do 20 sati uvodi se zabrana prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje i u Aleji mira. Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa biti će omogućen samo vozilima ZET-a, taksi vozilima invalida i vozilima s posebnim dozvolama.

O posebnoj regulaciji prijevoza putnika ZET-a, promjenama i prilagodbama u tramvajskom prometu i drugim detaljima vezanim uz promet oko blagdana Svih Svetih, više možete doznati ovdje.