ISPRAVAK INFORMACIJE

Mrsićeva supruga: Nemam dug prema HZZO-u

21.10.2016 u 15:40

Bionic
Reading

U povodu članka 'Stranka umirovljenika traži istragu oko duga Mrsićeve supruge' prenesenog s hrt.hr-a na tportalu odvjetnik Čedo Prodanović kao punomoćnik Dijane Šucbah Mrsić obratio se tportalu zatraživši ispravak objavljene informacije, koji objavljujemo u cijelosti

'Potpuno su neosnovani i neistiniti navodi predsjednika Stranke umirovljenika objavljeni u članku 'Stranka umirovljenika traži istragu oko duga Mrsićeve supruge' da postoji bilo kakvo 'očigledno pogodovanje privatnoj tvrtki' te da se radi o 'pranju novca namijenjenog teškim bolesnicima'. Isto tako, potpuno je neistinit navod kojim se tvrdi da postoji 'dug prema HZZO-u bivše tvrtke Solpharm Dijane Šucbah Mrsić, supruge istaknutog člana SDP-a i bivšeg ministra Miranda Mrsića'. Nadalje je neistinit navod da se 'krenulo zataškavati pravu dimenziju očiglednog pogodovanja tom ‘javno-privatnom’ partnerstvu'. Potpuno je neosnovano i neutemeljeno tvrditi da se radilo o bilo kakvoj 'aferi' te postavljati retoričko pitanje 'što je gore i besramnije', a sve isključivo zbog neosnovanog senzacionalizma', navodi se u zahtjevu za ispravak

'Neosnovan i neistinit je i navod da se novcem poreznih obveznika 'besramno manipuliralo', a suprotno neistinitim tvrdnjama iznesenim u tekstu, navodimo da ne postoji dug tvrtke Solpharm, ta tvrtka više niti ne postoji, pa samim time ne može postojati niti njen dug, a niti je Dijana Šucbah Mrsić njezina vlasnica. Naime, Dijana Šucbah Mrsić bila je jedini osnivač trgovačkog društva Solpharm d.o.o. koje je osnovano u listopadu 2003. godine, a kojem trgovačkom društvu je statusnim promjenama i postignutim dogovorima sa trgovačkim društvom Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd. izmijenjena cjelokupna upravljačka i osnivačka struktura, tako da Dijana Šucbah Mrsić više nije vlasnik tog trgovačkog društva, već je to isključivo trgovačko društvo Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd. iz Irske. Osim toga, kao što je gore navedeno, tvrtka Solpharm više ne postoji', navodi se u ispravku.

Prodanović objašnjava da je 'Shire Pharmaceuticals Ireland Ltd. vlasnik, odnosno jedini udjelničar trgovačkog društva Shire d.o.o. Stoga je i jedini nositelj svih prava i obveza tog trgovačkog društva, pa i eventualnog potraživanja HZZO-a prema tom trgovačkom društvu. Eventualno potraživanje prema tvrtki Shire d.o.o. koja nije u vlasništvu Dijane Šucbah Mrsić, nema s Dijanom Šucbah Mrsić nikakve veze jer su sva njena prava i obveze prenošenjem udjela tvrtke Solpharm, prešla na novog vlasnika - tvrtku Shire d.o.o'.

Iznoseći naprijed navedene neistinite navode koji su potpuno neutemeljeni i neargumentirani, a kojima se tvrdi, odnosno aludira na protuzakonito postupanje Dijane Šucbah Mrsić (postojanje duga, navodno pogodovanje njezine tvrtke od strane HZZO-a, pranje novca, navodno zataškavanje navodnog pogodovanja ‘javno-privatnog’ partnerstva i dr.) na najgrublji mogući način se povređuje pravo osobnosti Dijane Šucbah Mrsić, odnosno njeno pravo na dostojanstvo, ugled i čast, a nitko prije objave nije kontaktirao Dijanu Šucbah Mrsić radi provjere informacija', upozorava Prodanović.