PRIMOPREDAJA VLASTI

Nada Murganić i Tomislav Ćorić preuzeli ministarstva

20.10.2016 u 17:49

Bionic
Reading

Primopredaja vlasti u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održana je u četvrtak ujutro, priopćeno je iz ministarstva koje navodi da je primopredaja održana bez nazočnosti medija te da nova minisitrica Nada Murganić moli medije za razumijevanje i strpljivost s porukom kako prvenstveno želi sa suradnicima kreirati daljnju strategiju i aktivnosti s kojima će upoznati Vladu i premijera Andreja Plenkovića, a potom i javnostnada mur

'Novoimenovanu ministricu Nadu Murganić bivša ministrica Bernardica Juretić upoznala je sa svim dosadašnjim rezultatima i projektima, kao i problemima s kojima se ministarstvo koje će odsada voditi svakodnevno susreće. Nakon razgovora u četiri oka, bivša ministrica je svoju nasljednicu dopratila u dvoranu za kolegije u kojoj su ju dočekali najbliži suradnici. Upoznala se s njima i njihovim dužnostima unutar ministarstva, a potom se u obilasku pozdravila i sa svim ostalim djelatnicima ministarstva', navodi se u priopćenju.

Ćorić preuzeo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u četvrtak je obavljena službena primopredaja dužnosti između razriješene ministrice Nade Šikić i novoimenovanog ministra Tomislava Ćorića, priopćilo je to ministarstvo.

U ministarstvu navode kako je prilikom primopredaje, koja je protekla u ugodnoj atmosferi, ministar Ćorić zahvalio svojoj prethodnici Šikić na postignutim rezultatima i realiziranim projektima.

'Prvi radni dan ministar je proveo na radnim sastancima s dužnosnicima i načelnicima u ministarstvu rada i mirovinskoga sustava. Ministar je dobio prve najvažnije informacije o dosadašnjim aktivnostima i projektima ministarstva, kao i onima koji su u tijeku, ali i o trenutnim problemima u svim segmentima poslovanja ministarstva', stoji u priopćenju.

'Naslijedio sam puno započetih projekata koje ću sigurno uspješno dovršiti ali i brojnih izazova. Pred nama je dinamično razdoblje', poručio je tom prigodom ministar Ćorić.

U sljedećim danima, ministar će održati sastanke sa predstavnicima javnih institucija koje su u nadležnosti ministarstva, zbog završetka započetih i pripreme novih projekata.