PRIMOPREDAJA NA ZRINJEVCU

'Rijetko viđena bedastoća' se dogodila: Kovač prepustio ured Stieru

20.10.2016 u 12:48

  • +4

Miro Kovač predao je ministarstvo vanjskih poslova novom ministru Davoru Ivi Stieru

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Bionic
Reading

Primopredaja u Ministarstvu vanjskih poslova započela je u 11 sati, kada je na Zrinjevac stigao novi ministar Davor Ivo Stier. Kovač je nakon sastanka kazao: Ja sam mu prenio svoje iskustvo. Osobno sam zadovoljan sa svojim radom

Dosadašnji ministar vanjskih poslova Miro Kovača kazao je nakon primopredaje: Ja sam mu prenio svoje iskustvo. Osobno sam zadovoljan sa svojim radom, zahvaljujem suradnicima na suradnji i angažmanu. Mislim da smo napravili dobre stvari. Ja ću aktivirati svoj saborski mandat i kao zastupnik ću nastaviti djelovati i na području vanjske i europske politike tako da se veselim suradnji s gospodinom ministrom kojem čestitam na imenovanju.

Novi ministar Davor Ivo Stier kazao je da zahvaljuje 'kolegi Kovaču na korisnim sugestijama'. 'Mi smo stranački prijatelji. Kolega Kovač uvjeren sam, biti će aktivan zastupnik, a moja je intencija intenzivirati dijalog sa zastupnicima….Građani su izabrali vladu koja odbacuje svaki radikalizam i to nama daje posebnu snagu u vanjskopolitičkom pozicioniranju', zaključio je Stier.

Riječ je o jednoj od zanimljivijih primopredaja vlasti, nakon one u Ministarstvu kulture, jer kadroviranje Andreja Plenkovića i u ovom resoru nije prošlo bez trzavica.

Naime, samo šest dana prije nego što je potvrđeno da Stier postaje ministar vanjskih poslova dosadašnji ministar Miro Kovač odbacio je te glasine i proglasio ih 'rijetko viđenim bedastoćama'.

Informacija da je Stier definitivno Plenkovićev izbor, što je logično jer mu je vodio kampanju, procurila je iz Bruxellesa, točnije iz ureda HDZ-ove europarlamentarke Dubravke Šuice.