U ZADNJI TREN

Goran Marić ulazi u Vladu kao ministar bez portfelja

19.10.2016 u 10:54

Bionic
Reading

Goran Marić, saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik saborskog Odbora za informiranje i medije, bit će ministar bez portfelja u budućoj Vladi u mandatu premijera Andreja Plenkovića, neslužbeno doznaje tportal. Aktualni mandatar i predsjednik HDZ-a nije večeras iznio imena predloženih kandidata, iako je potvrdio da je riječ o ljudima čija su imena mediji objavili u utorak poslijepodne

Za Gorana Marića, prekaljenog HDZ-ovog ekonomskog stručnjaka, otpočetka se spekuliralo da će biti u vladi Andreja Plenkovića. Prvo se spominjao kao potencijalni ministar gospodarstva, potom rada i mirovinskog sustava - na taj 'vrući krumpir' navodno nije pristao - da bi u utorak ujutro krenula nagađanja da će Olegu Butkoviću preoteti Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ništa od toga nije se pokazalo točnim, a posljednja informacija oko statusa Gorana Marića glasi da ga je Plenković u posljednji trenutak odlučio ugurati u Vladu kao ministra bez portfelja.

Spekulacije o ulasku Marića u Vladu nije zaustavilo ni njegovo imenovanje predsjednikom saborskog Odbora za informiranje i medije. S te funkcije danas je istaknuo kako je imenovanje vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a saborski prioritet, najavivši kako će se Sabor baviti time nakon što potvrdi novu hrvatsku Vladu.