MEDIJSKI SAVJETNIK

WAZ potvrdio da je Sanader bio u Essenu

24.11.2009 u 17:46

Bionic
Reading

Navodna prepiska e-mailom između čelnika EPH-a Ninoslava Pavića i Bode Hombacha, čelnika WAZ-a, koju je jutros s anonimne e-mail adrese dobila većina hrvatskih medija, a iz koje se da iščitati informacija da će Ivo Sanader postati zaposlenik WAZ-a, podigla je na noge i Upravu EPH-a i njemački WAZ, koji je već angažirao odvjetnika

EPH je promptno izdao priopćenje, u kojem se, između ostalog kaže da 'navedena e-mail komunikacija ne predstavlja autentičnu prepisku između gore spomenutih osoba' te da će se svako daljnje prenošenje ove fabricirane informacije smatrati grubim vrijeđanjem prava i interesa EPH-a, kao i subjekata navedenih u prepisci.

Iz WAZ-a je stigla potvrda da se Sanader uistinu sastao s vlasnicima ovog novinskog koncerna u njemačkom gradu Essenu. To je za Index potvrdio glasnogovornik WAZ-a Paul Binder.

'Tijekom njegovog boravka smo se sastali s njim i savjetovali se', rekao je Binder i dodao da je Sanader bio u Essenu drugim povodom. O prirodi 'savjetovanja' sa Sanaderom Binder nije dao dodatne informacije.