Hrvatska VIŠE VOJNIKA U AFGANISTANU

Zbog pojačanja vojnih misija mijenjat će se Ustav

Na sjednici Vijeća za obranu, pod predsjedanjem predsjednika Republike, nakon rasprave dana je potpora promjeni Zakona o sudjelovanju pripadnika OSRH, policije, civilne zaštite te državnih službenika i namještenika u mirovnim operacijama i drugim aktivnostima u inozemstvu, priopćeno je danas iz Predsjednikova ureda.

Potporu su dobile i promjene članaka Ustava RH koji se odnose na obrambeni sustav (članci 7. i 82. Ustava), nakon čega će se donijeti odluka o snaženju potpore Saveznicima u misiji ISAF u Afganistanu, i ostalim međunarodnim mirovnim misijama.

Na 4. sjednici Vijeća za obranu, održanoj jučer, također je razmatrana struktura proračuna Ministarstva obrane RH za 2010. godinu, te kadrovska politika MORH a i OSRH.

Članovima Vijeća za obranu prezentirano je i Izvješće radne skupine za izradu popisa i kategorizaciju neperspektivnih vojnih nekretnina. Na sjednici su također razmatrani i Zaključci 3. sjednice Vijeća, te je utvrđena dinamika njihove daljnje realizacije, stoji u priopćenju.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još