NEDJELJOM U DVA

Petir: Neka svatko moli gdje god hoće, vjera mi je bitan oslonac

09.10.2016 u 16:02

Bionic
Reading

Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir gostovala je u ovotjednoj emisiji 'Nedjeljom u 2' Aleksandra Stankovića. Dotakla se tema vjere, suspenzije u HSS-u te drugih aktualnih društveno-političkih pitanja

Europarlamentarka i članica HSS-a Marijana Petir, gostujući u emisiji 'Nedjeljom u dva' izjavila je da joj fotelja nije bitna.

Govoreći o svojoj suspenziji, rekla je da je riječ o političkoj odluci. ‘Žalbe nas desetak nisu ni pregledane, a donesena je presuda o političkoj odgovornosti. U časnom sudu je troje ljudi koje je izabrao sam Beljak. Jedan od te trojice je na godišnjem, tako da ne znamo kad će odluka o našoj sudbini biti donesena. Potezi koje on vuče nisu primjereni politici HSS-a’, istaknula je.

Vjeruje da će nova vlada biti stabilna. Andrej Plenković je osoba dijaloga i po tome se razlikuje od ostalih političara.

Dio emisije bio je posvećen pitanjima vezanima uz odnos Marijane Petir prema Crkvi i vjeri. Stanković je inzistirao na tome da bi institucije države trebale zabraniti moliteljima da, kako je rekao, smetaju pacijentima koji dolaze u bolnice. Petir se s tim nikako nije složila te je u nekoliko navrata istaknula da molitelji nikome ne smetaju, nikome se ne obraćaju. Naglasila je da molitva ne može nikome štetiti. Svatko se može moliti gdje hoće, živimo u demokraciji, smatra Petir.