BEZVLAŠĆE NA PRISAVLJU

NO HRT-a zatražio da se Kovačiću uzmu bankovne kartice

06.10.2016 u 09:56

Bionic
Reading

Nadzorni odbor HRT-a usvojio je na današnjoj izvanrednoj sjednici zaključak prema kojem je od Ravnateljstva HRT-a zatraženo da Siniši Kovačiću, bivšem v.d. glavnom ravnatelju HRT-a, odmah i bez odgode uzme bankovne kartice i druge zadužene stvari te da ga do sutra rasporede na njegov osnovni ugovor, odnosno na radno mjesto komentatora

Kovačiću je, podsjetimo, mandat istekao 30. rujna, a kako još nisu formirani ni Vlada ni Sabor, tako se ni ne može izabrati novi glavni ravnatelj.

Uz navedeno, NO HRT-a Kovačiću je naložio da u roku od 15 dana dostavi izvješće o svom radu i radu HRT-a za period od 6. ožujka do 30. rujna 2016., a od Ravnateljstva kuće i v.d. ravnatelja svih poslovnih jedinica zatražio da nastave rukovoditi u okviru svojih nadležnosti.

'Internoj reviziji kuće NO je poslao zahtjev da preispita postupak nabave programa po javnom pozivu za 21 emisiju u 2016., s osobitim osvrtom na ugovore potpisane u vrijeme trajanja javnog poziva, a prije isteka roka za predaju radova', kazao je za tportal Miroslav Grgić, član NO-a HRT-a.

Kako je HRT ostao bez zakonskog zastupnika i bez odgovorne osobe, NO će o tome izvijestiti Trgovački sud u Zagrebu, a izvan snage je stavljen i Etički kodeks koji je Kovačić donio posljednjeg dana na radnom mjestu v.d. glavnog ravnatelja.

'Isti nije donesen u skladu s procedurom. Naime, Statut kuće propisuje da se kodeks prije donošenja treba dostaviti na uvid NO-u, a to je učinjeno naknadno pa je isti zbog toga ništavan i dali smo nalog da se skine s oglasne ploče', zaključio je Grgić.

NO nije održao sjednicu u punom sastavu pa joj je od pet članova prisustvovalo njih troje, a prema Grgićevim riječima, Šenol Selimović, predsjednik NO-a, i Katarina Bakija unaprijed su se ispričali za nedolazak.

S HRT-a se neslužbeno doznaje da je Kovačić danas napustio ured glavnog ravnatelja.