HRVATSKE CESTE DUŽNE

Pola milijuna kuna za otkinutu nogu

31.12.2008 u 10:41

Bionic
Reading

Hrvatske ceste ni revizijom nisu uspjele osporiti pravomoćnu presudu kojom moraju platiti pola milijuna kuna Dubrovčaninu kojem je oštećena zaštitna ograda na Jadranskoj magistrali u ljeto 2002. otkinula desnu nogu!

Šest godina nakon nesreće, Hrvatskim cestama stigao je na naplatu pozamašan ceh jer nisu marile za to što je na magistrali kod Lozica na zaštitnoj ogradi nedostajao dio odbojnika. Danas 64-godišnjem Dubrovčaninu, kojem je nakon nesreće amputirana noga, uz odštetu od 504.464 kune s kamatama, morat će do kraja života isplaćivati i mjesečnu rentu od 1.500 kuna, piše Večernji.hr.

Tada 59-godišnji N. B. bio je suvozač u Audiju koji se zabio u ogradu na priključku za most Dubrovnik jer je vozač izbjegavao nalet na životinju. Metalna ograda, kojoj je nedostajao dio odbojnika, otkinula je čovjeku nogu iznad potkoljenice, pa su ga u teškom stanju iz auta izvukli vatrogasci.

Vrhovni sud potvrdio je presudu zagrebačkog Županijskog suda iz 2007. odbivši reviziju Hrvatskih cesta. Doduše, odbio je dosuditi još tristotinjak tisuća kuna više Dubrovčaninu držeći da je odšteta od pola milijuna kuna i mjesečna renta sa zateznim kamatama primjerena onomu što je pretrpio.