NASTAVAK PREGOVORA

Prometno u HDZ-u: Stigli Valentić, Gregurić, ali i Pupovac

05.10.2016 u 13:03

Bionic
Reading

Andrej Plenković u srijedu ujutro je ispred središnjice HDZ-a najavio današnje pregovore s Mostom te je rekao kako je već danas ili sutra moguć dogovor s Mostom o cijelom paketu, javlja N1

'Na stolu je čitav paket oko ustroja vlade i dužnosti u Saboru. Imat ćemo dodatne konzultacije na strani HDZ-a i Mosta. Vjerujem da ćemo danas ili sutra moći reći da smo postigli dogovor o paketu. Bolje smo se upoznali tijekom tri tjedna, izgradili stupanj suradnje i povjerenja. Moj cilj ostaje u ponedjeljak imati 76 potpisa i onda ostaje formiranje vlade do prve sjednice Sabora', kazao je, prenosi N1, Plenković.

Nakon što je HSS dao potpise HDZ-u Plenković im se i zahvalio, ali nije htio komentirati njihove unutarstranačke procese.

'Kao što smo i ranije čuli razgovarao sam uoči prošlih konzultacija s Beljakom. Drago mi je da je HSS dao tu potporu i zahvaljujem im. Što se tiče njihovih unutarnjih procesa to je njihova stvar', kazao je Plenković.

'HDZ je u poziciji dobiti široku potporu. Mislim da potpisi uopće nisu u pitanju. Želimo stabilnu vladu', kazao je.

Upitan jesu li nastavljeni pregovori s predstavnicima nacionalnih manjina, Plenković je kazao da vjeruje u njihovu potporu.

'Mi smo od manjinaca nekoliko puta čuli da su spremni potpisati. Dobro je da manjinci daju potporu vladi, a vlada dogovori da dio programa bude zaštita manjinskih prava, na tome ću inzistirati', kazao je.

'U našem programu je jedna od ključnih točaka depolitizacija javnih poduzeća i jasni kriteriji. U tom smislu kriterij po nacionalnoj pripadnosti nije ključ. Ima drugih načina da budu zadovoljni, a ne nužno kroz ovaj pristup', zaključio je šef HDZ-a.

Uoči poslijepodnevne šeste runde pregovora, u HDZ-ovoj središnjici vode se pregovori između mosta i HDZ-a oko programa. Na dnevnom redu je, kako doznajemo, Ovršni zakon.

Uz to, kako javlja N1, u HDZ-evoj središnjici viđeni su i bivši premijeri Nikica Valentić i Franjo Gregurić, te SDSS-ov Milorad Pupovac.