PLENKOVIĆ I PETROV

'Do ponedjeljka ćemo dobiti povjerenje predsjednice'

03.10.2016 u 21:38

Bionic
Reading

Iako su medijski napisi govorili o 'danu D' u pregovorima Mosta i HDZ-a, dvije strane ipak nisu dogovorile sve na današnjem sastanku. Pregovori se nastavljaju sljedećih dana, a čelnici HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov nadaju se dogovoru do novih konzultacija na Pantovčaku

'Današnji sastanak je bio plodonosan i, što se tiče Mosta, zadovoljni smo načinom na koji se odvijao. Razgovarali smo o ustrojstvu Vlade jer smo na prošlom sastanku imali priliku čuti kako bi to izgledalo. O tome će se još razgovarati ovaj tjedan i vjerujem da bismo trebali završiti sve pregovore u ovih tjedan dana', kazao je na kraju sastanka Božo Petrov

Šef HDZ-a Andrej Plenković poručio je pak da nikakvih zastoja u pregovorima nije bilo.

'Naši kolege su danas razgovarali i o detaljima budućeg programa Vlade i stručne skupine temeljito rade na svim tim aspektima. Danas smo dotakli teme ustroja Vlade i mislim da se postupno približavamo u stajalištima - naš je cilj u dogovoru s Mostom stvoriti stabilnu parlamentarnu većinu i Vladu koja će četiri godine uz podršku Sabora učinkovito raditi i na provedbi programa i u interesu svih hrvatskih građana. Imamo dovoljno vremena ovaj tjedan da dogovorimo preostale detalje i uvjeren sam da ćemo najkasnije u ponedjeljak, za kada su zakazane nove konzultacije, biti u poziciji te dobiti i povjerenje predsjednice za sastav Vlade', rekao je Plenković.

Konkretno o ministarstvima, dodao je Petrov, razgovarat će se kada se dogovori cijeli paket, a čelnik Mosta nije želio ni otkriti želi li ta stranka mjesto šefa Sabora.

'U ovom trenutku ne želim govoriti o tome kako će se što raspodijeliti, pogotovo ne o imenima i prezimenima, jer smatram da moramo dogovoriti apsolutno sve, razgovarati u miru, a sigurno ne preko medija. Kada određeni mediji rade određene konstrukcije, na kraju to ispadne i malo smiješno. Ne puštamo informacije, ne razgovaramo preko medija, a ono što smo iz Mosta naglašavali zadnja tri tjedna - izuzetno nam se sviđa način na koji se razgovara na sastancima. To su argumenti, nisu floskule i na takav način želimo završiti i mislim da će to na kraju biti kvalitetnije za sve, pogotovo za građane', rekao je Petrov.

Broj ministarstava bit će sličan, kaže Plenković.