KANDIDIRA SE I ZA PREDSJEDNIŠTVO

I Hajduković predao kandidaturu za predsjednika SDP-a

01.10.2016 u 11:05

Bionic
Reading

Namjeru da se kandidira za predsjednika SDP-a danas je službeno istaknuo i Domagoj Hajduković. Žele li ući u utrku za novo čelno mjesto u stranci, SDP-ovci kandidature moraju predati do ponoći

'Danas i službeno predajem svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a, a uskoro ću predstaviti i program. Treba nam #NovoPoglavlje za ujedinjeni, uključiv i pravedan SDP, u kojem svi imaju jednake šanse bez obzira na spol i dob i u kojem se jasno zna što zastupamo i koji su vrijednosni minimumi ispod kojih se ne ide. Zbog toga sam predao i kandidaturu i za Predsjedništvo stranke. Želim biti glas mladosti i svježih ideja u SDP-u, a članstvo ima priliku odlučiti u kojem obliku želi moj doprinos. Uvjeren sam da Hrvatska može bolje i da treba drugačije ljude od onih koji sada ulaze u novi eksperiment. Znamo što nam je ovaj posljednji donio. Zato trebamo ujedinjen i snažan SDP koji će stvarati bolju Hrvatsku', napisao je Hajduković na Facebooku.


Od osam kandidata koji su već ranije najavljivali kandidature, Hajduković je posljednji koji se i službeno kandidirao, i to mailom. Svoje namjere za kandidiranje, kako propisuje stranački Statut, SDP-ovci moraju predati do ponoći, kada ističe sedmodnevni rok.

Već sutra Središnja izborna komisija objavit će popis onih koji su iskazali namjeru za kandidiranje te će krenuti i rok od 30 dana u kojem svaki od njih mora prikupiti 1000 potpisa podrške.

Istovremeno s procesom kandidiranja za predsjednika stranke, otpočelo je i kandidiranje za tijela stranke - Predsjedništvo i Glavni odbor. I tu su SDP-ovci imali sedmodnevni rok za iskazivanje namjere, a nakon toga u 30 dana morat će prikupiti potpise podrške - 400 za člana Predsjedništva te 50 za člana Glavnog odbora.