OŠTRE RIJEČI

Vrdoljak: Most je uveo trend ogađivanja svega oko sebe

01.10.2016 u 10:38

Bionic
Reading

Gost emisije 'Intervju tjedna' na Prvom programu Hrvatskog radija bio je šef HNS-a Ivan Vrdoljak. Govorio je o najavama poskupljenja struje te drugim političkim aktualnostima

Komentirao je slučaj bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, koji ga je optuživao za krađu 'stotina milijuna kuna', za što ga sada optužuje i Most.

'Most je uveo trend ogađivanja, zbog čega ljudi bježe od politike i izbora. Bave se strukturama drugih stranaka', rekao je.

Na pitanje boji li se da će biti optužen za kakve nezakonite radnje, kazao je kako se ne boji ničega pa ni tehničkog ministra gospodarstva Tomislava Panenića.

'Loše je kada se priča o poslovanju tvrtke moje bivše supruge pa kada netko kaže da je tu lokalna uprava dobivala novac, to se tisuću puta ponovi i ostaje trag u javnosti, iako je sve napravljeno po zakonu', dodao je.

Nije isključio mogućnost da tuži Most zbog klevete, na što ga nagovaraju neke kolege. Nije o tome odlučio jer, kaže, ne ide mu se po sudovima gubiti vrijeme.

Vrdoljaka bi tužio bivši stranački kolega Radimir Čačić, zbog Zakona o obnovljivim izborima energije. Vrdoljak odvraća kako su taj zakon donijeli upravo Čačić te HDZ-ova vlada.

Zaključio je kako bi bilo dobro da
Hrvatska preuzme kontrolu nad Inom, no pitanje je po kojoj bi cijeni MOL prodavao ako se uopće odluči prodati udio u Ini.

U subotu se sastaje i središnji odbor H
NS-a, na kojem će se možda odlučiti i o potpori HDZ-u u slaganju Vlade. Vrdoljak je rekao kako on s Mostom ne može, jer si nisu nimalo simpatični. Najavio je kako HNS ide u opoziciju te iako Narodna koalicija više ne postoji, nastavak suradnje sa SDP-om i ostalim strankama koalicije.