NENAD MATIĆ

'Kandidirat ću se za šefa HSS-a, Beljaku nisam rekao da me ne suspendira'

30.09.2016 u 08:38

Bionic
Reading

Nenad Matić, šef zagrebačkog HSS-a, najavio je, gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a, da će biti protukandidat Kreši Beljaku na izborima za predsjednika stranke

'Postupak počinje u subotu na Predsjedništvu i Glavnom odboru. Beljak neće biti jedini kandidat jer zbog niza okolnosti koje su se događale nakon izbora, ja sam odlučio biti protukandidat. Ideja o zatvorenim listama, o tome da nema protukandidata neće proći. Ja ću se kandidirati osim ako ne budem suspendiran', kazao je Matić.

Dodao je da Beljaku nije najavio kandidaturu jer se bojao da ga ne zatekne suspenzija.

'Nisam se želio naći u poziciji Marijane Petir pa da moram govoriti kako bih se kandidirao, ali ne mogu jer sam suspendiran. Na kandidaturu me ponukalo sve ono što se s nama događalo u medijskom prostoru nakon izbora. Predsjedništvo stranke jednoglasno je zaključilo da dade potpise Andreju Plenkoviću, a onda Beljak izađe i kaže da ćemo ih dati kad ih Plenković sakupi 76', istaknuo je Matić.

Naveo je da je na posljednjim izborima u HSS-u on bio u centru za razliku od Hrga koji je bio desno i Beljaka koji je bio lijevo

Upitan što će biti s članovima koji su suspendirani, poput Marijane Petir, kazao je da će sve suspenzije dati na reviziju.

'Ne mogu ništa drugo obećati jer bilo je ljudi koji su otvoreno pozivali da se glasa za druge stranke, a ne za HSS', kazao je Matić dodavši da će ako bude izabran za godinu dana ponovno održati izbornu skupštinu stranke.

Na stranačkim izborima u ožujku Matić je izgubio od Beljaka za 63 glasa.