KREĆE U UTRKU

Ranko Ostojić predao kandidaturu za predsjednika SDP-a

28.09.2016 u 12:47

Bionic
Reading

Uoči večerašnjeg predstavljanja programa, potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić u središnjici stranke na Iblerovu trgu predao je kandidaturu za predsjednika SDP-a. Fokus kampanje moraju biti programi i politike, poručio je novinarima

'Predao sam kandidaturu za predsjednika SDP-a Hrvatske. U ovom trenutku pozivam sve svoje kolegice i kolege koji će biti protukandidati i vjerujem da ćemo u fer, demokratskoj borbi pokazati tko je bolji za predsjednika SDP-a. Ono što želim poručiti je da mislim da su programi i naše politike najvažnija stvar o kojima moramo razgovarati tijekom kampanje. U ova dva mjeseca upravo ću se za to zalagati', rekao je Ranko Ostojić u izjavi novinarima.

Podsjetimo, Ostojić je među prvima najavio da želi biti novi predsjednik SDP-a, a odmah su krenule spekulacije da je zapravo kandidat Zorana Milanovića. Kako to komentira i kako razmišlja o budućnosti SDP-a, možete pročitati u intervjuu koji je dao tportalu.


Video: Željko Lukunić / PIXSELL

Što se pak tiče službene predaje kandidatura, prema SDP-ovim pravilima za kandidiranje i izbor predsjednika SDP-a, kandidati imaju sedam dana od raspisivanja izbora da i službeno iskažu namjeru za kandidaturu. Nakon isteka tog roka počinje teći rok od 30 dana u kojem moraju prikupiti 1.000 potpisa članova stranke koji ih podržavaju. Tek nakon toga utvrdit će se i službena lista kandidata te započeti kampanja.

Službeno su se zasad kandidirali Davor Bernardić, Orsat Miljenić, Gordana Sobol, Vesna Škulić, Karolina Leaković i Ranko Ostojić. Iako su najavili da će se kandidirati, službenu kandidaturu još nisu predali Tonino Picula i Domagoj Hajduković, koji bi to trebao odraditi krajem tjedna.