REAGIRANJE MARIJANE PETIR

'Neka Orešković i Kukić kažu koliko su novca primili u kampanji'

27.09.2016 u 21:09

Bionic
Reading

Marijana Petir, HSS-ova europarlamentarka reagirala je na tekst objavljen na tportalu pod naslovom 'Mladi HSS-a se obrušili na Marijanu Petir'

Njeno reagiranje prenosimo u cijelosti.

'Budući da se Matej Orešković i Marija Kukić prikazuju kao predstavnici Organizacije mladih HSS-a, a da su priopćenje medijima i javnosti poslali bez saznanja i/ili suglasnosti ostalih članova predsjedništva Organizacije mladih HSS-a što su i potvrdili nakon reakcije velikog broja mladih članova HSS-a, jasno je da je riječ o zlonamjernoj objavi kojoj je bio cilj rušiti moj ugled.

Prethodno napominjem da izuzetno cijenim doprinos koji su mladi Hrvatske seljačke stranke dali u mojoj kampanji za izbore za Europski parlament, kao i u drugim kampanjama HSS-a. Njihov doprinos, kao i stranačkih organizacija na terenu nikada nisam dovodila u pitanje i na njihovom angažmanu sam im beskrajno zahvalna. Vjerujem i nadam se da mladi HSS-a znaju da cijenim njihov volonterski angažman - kako u mojoj kampanji, tako i u svakoj drugoj aktivnosti HSS-a, a drago mi je da su svi mladi koji su to željeli i ostvarili plaćeni staž u mom uredu u Europskom parlamentu. Stoga priopćenje koje su medijima poslali Matej Orešković i Marija Kukić jednostavno nema smisla osim ako se ovaj dvojac nije stavio u službu predsjednika na odlasku koji je HSS doveo na najniže grane u 113. godina postojanja. Kukić i Orešković se referiraju na raspravu koja nije bila vezana niti jednim svojim dijelom uz stranačku mladež niti uz njihov volonterski angažman ili aktivnosti stranačkih organizacija na terenu, već uz financiranje kampanje za Europski parlament. Stoga ovu raspravu treba smjestiti u kontekst.

Gospodin Krešo Beljak je nedavno izjavio kako je stranka na moju kampanju potrošila 750 tisuća kuna. Ja sam mu tom prilikom odgovorila da to nije istina jer mi je glavni tajnik stranke koji brine o financijama stranke rekao da je utrošeno 60 tisuća kuna za predizborni spot. Tome treba također dodati i trošak za jednu osobu koja me je vozila i fotografirala posljednjih mjesec dana kampanje i kojoj je isplaćena naknada za to te su financirani troškovi prijevoza. Do tada sam se sama vozila i koristila vlastiti prijevoz, a cijela kampanja je realizirana uz angažman stranačkih organizacija na terenu i njihovu otvorenost i dobru volju – što niti u jednom trenutku nije bilo dovedeno u pitanje i što sam više puta javno pohvalila.

Obzirom da se Marija Kukić i Matej Orešković uključuju u raspravu o financiranju kampanje, referirajući se na moje navode o stavkama kampanje koje su financirane stranačkim novcem, iz ovoga mogu samo zaključiti kako njihov angažman u kampanji nije bio na volonterskoj bazi, za razliku od angažmana ostalih mladih članova. Ukoliko je tome tako, ja o tome do sada nisam imala nikakvih saznanja te ovim putem pozivam gospodina Oreškovića i gospođicu Kukić da se javno izjasne koliko su novca primili u kampanji kao i o motivima zbog kojih su poslali ovo priopćenje za koje nisu dobili odobrenje niti podršku Organizacije mladih HSS-a', zaključuje Petir u priopćenju.

446079 ,445688 ,445648 ,445429