SUKOB INTERESA

Karamarko izgubio na Upravnom sudu, preostaje mu žalba

26.09.2016 u 22:51

Bionic
Reading

Upravni sud u Zagrebu danas je odbio tužbu bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kojom je tražio poništenje lipanjske odluke Povjerenstva za sukob interesa koje je konstatiralo da je kao potpredsjednik Vlade bio u sukobu interesa. Sud je potvrdio da je odluka Povjerenstva zakonita

Glasnogovornica Upravnog suda u Zagrebu, sutkinja Tamara Bogdanović, potvrdila je za Jutarnji list da je na tome sudu u ponedjeljak održana i zaključena rasprava na kojoj je donesena odluka o odbijanju Karamarkove tužbe. Presuda će strankama biti uručena u roku od 15 dana.

Na odluku zagrebačkog Upravnog suda Karamarko se još može žaliti Visokom upravnom sudu.

Podsjetimo, Povjerenstvo je u odluci donesenoj 15. lipnja ove godine ustanovilo da je Tomislav Karamarko kao potpredsjednik Vlade bio u sukobu interesa i povrijedio načela djelovanja u obnašanju dužnosti zbog poslova tvrtke Drimia u vlasništvu njegove supruge Ane Karamarko s tvrtkom lobista MOL-a, Josipa Petrovića.

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo svoju odluku Tomislav Karamarko podnio je ostavku na dužnost potpredsjednika Vlade, a šest dana kasnije i na funkciju šefa HDZ-a, ali je dalje uporno tvrdio kako nije u sukobu interesa te da će na sudu to i dokazati, piše Jutarnji list.

445615 ,445025,444893 ,445688