ČEKA SE POČETAK

Tko nosi čije dresove u kampanji za novog šefa SDP-a?

23.09.2016 u 06:30

Bionic
Reading

SDP će ovu subotu i službeno otvoriti kandidacijski postupak za unutarstranačke izbore te odrediti datum konvencije i datum izbora za predsjednika. Oni koji su najavili kandidature krenuli su okupljati svoje timove za kampanju, no većina njih još ne želi otkriti tko će im sve biti prvi suradnici

Prvi koji je otkrio tko će mu voditi kampanju bio je Ranko Ostojić, a za šefa kampanje odabrao je Peđu Grbina. I to je jedina informacija koja je zasad poznata.

'Sve podatke o tome tko će sudjelovati i tko će imati koje funkcije objavit ćemo kada Ranko službeno preda kandidaturu', poručio je za tportal Grbin.

Poznato je da Ostojića u kampanji, osim Grbina, podržava njegova bivša pomoćnica iz MUP-a Ines Krajčak, bivši ministar Željko Jovanović, a navodno i šefica zadarskog SDP-a Sabina Glasovac

Poznat je i šef kampanje Orsata Miljenića. Radi se o bivšem ministru financija Borisu Lalovcu. Za Miljenićevu kampanju kao volonter radi i bivši glasnogovornik Vlade Nikola Jelić te pomaže u komunikaciji s medijima.

Miljenić je već dobio podršku Siniše Hajdaša Dončića, a podržavaju ga navodno i bivši ministri Gordan Maras, Arsen Bauk, Mihael Zmajlović te niz SDP-ovih čelnika u lokalnoj samoupravi.

Svoj tim zasad ne otkriva ni Domagoj Hajduković. 'Kampanja još nije počela i nismo službeni kandidati te prije službenog statusa neću iznositi imena najbližih suradnika. Bitnije mi je iznijeti program pred članove i o njemu razgovarati, a onda ćemo o imenima', kazao je za tportal Domagoj Hajduković.

Njegovu kandidaturu zasad javno podržavaju predsjednik bjelovarsko-bilogorskog SDP-a Vedran Babić, šef virovitičko-podravskog SDP-a Tomislav Žagar, predsjednik đakovačkog SDP-a Damir Tomić te predsjednik šibenskog SDP-a Franko Vidović.

O svom timu nije se želio izjašnjavati ni Tonino Picula, kojeg zasad javno podržava samo član Predsjedništva Davorko Vidović.

Vesna Škulić još uvijek, kako kaže za tportal, okuplja svoj tim. 'Još sam u fazi stvaranja tima, ali javljaju mi se ljudi koji bi htjeli pomoći', kaže nam Škulić.

Što se tiče nekakvog PR-a, Škulić kaže da će to sama odraditi jer 'vjeruje u ono što radi i govori te u članstvo'. Smatra da će biti puno iskrenija ako sama to obavi, nego neki PR.