KRENULE REAKCIJE

SDP u šoku zbog HSS-a, spominju se prevara i izdaja

20.09.2016 u 21:43

Bionic
Reading

Netom nakon odluke Predsjedništva HSS-a da svoje potpise daju Andreju Plenkoviću uslijedile su reakcije iz dojučerašnjeg koalicijskog partnera SDP-a

'Naravno da svaka stranka ima pravo odlučivati o vlastitom političkom smjeru, ali nijedna nema pravo prevariti birače. U ovom slučaju prevareni su birači Narodne koalicije, a to su i naši birači. SDP će biti čvrsta oporba vlasti ovakvog HDZ-a te njegovih starih i novih satelita', poručio je Miljenić putem Facebooka.

Upozorio je da ovakvo ponašanje samo doprinosi već ionako sveprisutnom nepovjerenju hrvatskih građana u političke stranke.

Na društvenim mrežama oglasio se i SDP-ov Domagoj Hajduković. 'Mislim da HSS doista radi veliku grešku. Zajedno smo stajali rame uz rame u kampanji i ponudili građanima nešto drugo i bolje. Ovakve poruke i odluke smo previše često viđali u politici i takve stvari građani ne žele vidjeti od ljudi kojima su dali svoje povjerenje i glas', napisao je Hajduković.

'SDP nikada nije ulazio u samostalnu odluku drugih stranaka oko njihove političke budućnosti, pa neću ni ja to činiti. Ali moram reći da nije korektno niti primjereno prema biračima i koalicijskim partnerima izaći na izbore s jednom političkom opcijom, a prije objave izvješća i provedenim izborima pretrčavati drugoj i još k tome na ordređeno vrijeme. Upravo ovakvo postupanje je primjer načina na koji se narušava povjerenje gradjana u politiku', poručio je za tportal Ranko Ostojić.

U telefonskom razgovoru za Dnevnik Nove TV Siniša Hajdaš Dončić poručio je da je ovo izdaja ideala Narodne koalicije, kakvu nisu očekivali. Siniša Hajdaš Dončić poručuje da to govori sve i o Beljaku te potvrđuje da HSS nažalost nije izašao iz trgovačke politike koja ga je kao stranku obilježila u posljednjih deset i više godina.

Društvene mreže za komentar je iskoristio i Branko Grčić. 'Dragi moji, naša politička scena kreće se utabanim stazama 'kontroliranog kaosa'... Svjedoči tome i najnoviji Beljakov, odnosno HSS-ov zaokret koji, doduše, još nitko nije do kraja razumio... valjda osim njih samih... Daju se potpisi HDZ-u da bi se bila 'jaka oporba' kako Beljak veli... Ha, ha... Tko je ovdje lud? I što će sada MOST reći na ovo... Je li ovo potvrda špekulacija ovih dana da HDZ pritiska MOST, iako u javnosti nitko od njih o tome da progovori....Pa kako bi to MOST funkcionirao s Beljakom, Jambom i drugim HSS-ovcima koji su ovih izbornih dana međusobno razmjenjivali teške optužbe i kvalifikacije...Baš me zanima koliko visoko MOST-ovci rangiraju ovu podvalu u usporedbi sa doslovno nikakvim argumentima koji su iskorišteni prije 10 mjeseci za prekid razgovora sa SDP-ovom koalicijom? I kud će nas ova kaotična priča u konačnici odvesti...Prijete li Hrvatskoj novi beskonačni pregovori, političke igre i nova nestabilnost', pita se Grčić na Facebooku.