BANDIĆ DEMANTIRA HEBRANGA

'Na HRT-u sam gostovao samo dva puta'

22.11.2009 u 16:55

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Milan Bandić najoštrije je danas odbacio medijske optužbe koje je iznio Andrija Hebrang, prema kojima je on najviše zastupljen na Hrvatskoj radioteleviziji i preferiran u odnosu na ostale kandidate u predizbornoj kampanji

'Iako nisam službeno dobio na uvid istraživanje GFK-a, moj izborni stožer redovito provodi analizu sadržaja medijskih objava i, prema tome, navedeni postoci o zastupljenosti u informativnim emisijama su nevjerodostojni', tvrdi Bandić u priopćenju, dodajući da su očito u obzir uzeti i televizijski prilozi u kojima su njegovi protukandidati 'bili više zaokupljeni likom i djelom Milana Bandića, a manje svojim vlastitim programom'

Od objave kandidature na Hrvatskoj radioteleviziji gostovao sam, tvrdi, samo dvaput - u Dnevniku HTV-a na dan objave kandidature, 5. studenog 2009, i u prvoj emisiji sučeljavanja, 20. studenog 2009.

'Optužbe o medijskom favoriziraju moje kampanje dio su predizbornog folklora pojedinih kandidata, koji u nedostatku vlastitog programa kroz pritisak na neovinost rada novinara i medijskih kuća nastoje kompenzirati nedostatak vlastita programa i vizije budućnosti Hrvatske', zaključuje nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić.

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang požalio se jučer da ima 'triput manju minutažu od Bandića, a dvaput manju od Josipovića', iznoseći sumnje da je tu riječ 'političkom krojenju'.