PORUKA DESNOM KRILU

Plenković Nijemcima rekao da želi okončati ekstremizam u HDZ-u

19.09.2016 u 21:43

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u kratkom razgovoru za njemačku televiziju ARD, dostupnom na YouTube kanalu bavarskog Bayerische Rundfunka, vrlo se konkretno izjasnio o ekstremizmu u HDZ-u, pitanju o kojemu za hrvatske medije do sada nije progovarao

'HDZ je desni centar, i ja sam desni centar. Moja je misija ojačati politički mainstream. To je jasan zadatak koji vrijedi za sve partnere naše stranke u cijeloj Europi. HDZ je stranka koja oduvijek želi predstavljati sve građane Hrvatske. Moj je cilj da nema ekstremizma u HDZ-u. Hrvatski narod želi stranku koja se odgovorno postavlja prema nacionalnim interesima', rekao je Plenković novinaru Darku Jakovljeviću.

Zamoljen da još konkretnije precizira kako planira otresti HDZ teškog kapitala povezivanja s ustaškim režimom u Drugom svjetskom ratu, Plenković je usporedio današnji HDZ sa strankom kojom je predsjedao Tomislav Karamarko.

'Glavna razlika u odnosu na kampanju 2015. jest ta što se želimo baviti temeljnim pitanjima budućnosti, a ne prošlosti. Ljudi u mojoj stranci su prije svega koncentrirani na gospodarske teme i u kampanji mi je bilo važno ne baviti se ideologijom. Želimo da kultura komunikacije u Hrvatskoj bude na europskoj razini i, u tom smislu, ova kampanja bila je u svemu nalik onim kampanjama koje vi pratite u Europi', zaključio je Plenković.

Isječak iz razgovora za njemačku nacionalnu televiziju (uz nadsinkronizirani prijevod) pogledajte u nastavku.