KOBNI PARKING U BUZETU

Kajin: Nakon sudara su me okružili i počeli prijetiti

19.09.2016 u 15:00

Bionic
Reading

Bivši saborski zastupnik Damir Kajin u kratkom telefonskom razgovoru za tportal potvrdio nam je da je sudjelovao u prometnoj nesreći na parkiralištu u Buzetu, ali je odmah optužio medije da se bave tričarijama, a druge sudionike nesreće je nazvao iznuđivačima

Prema izvještaju Policijske uprave Istarske, na parkiralištu u Riječkoj ulici u Buzetu, 54-godišnjak automobilom Nissan pulske registarske oznake, izlazio je s parkiranog mjesta na kojem je bio parkiran a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike i imovinu, pri čemu je udario u parkirani automobil Honda dubrovačke registarske oznake koji je parkirao 40-godišnji vozač.

Nakon što je udario u parkirani automobil, 54-godišnjak je vikao na parkiralištu, odnosno narušavao je javni red i mir, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,05 promila. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 54-godišnjaka se pokreće prekršajni postupak. Kajin ne opovrgava da se nesreća dogodila, ali ima svoju verziju priče.

'Medijima bi bilo pametnije da istarsku javnost podrobnije upoznaju o prijavi MUP-a protiv županijskih dužnosnika glede kupnje uljare gdje je građanima Istre pričinjena šteta preko 600 tisuća kunaili da nas podrobnije izvijeste kako je gradska administracija grada Buzeta neosnovano priskrbila 600 tisuća, kuna ili kako je moguće u Istri kupiti 6,5 hektara državne zemlje i dati 12 tisuća kuna i tu zemlju dati pod hipoteku i dobiti 350 tisuća eura kredita, nego se baviti tričarijama vis a vis dvije ogrebotine', revoltiran je Kajin medijskim napisima o nesreći.

Bivši zastupnik tvrdi da je od dvije ogrebotine jedna na njegovu automobilu dužine centimetar i po, široka jedan milimetar, a rez je dubok 0,5 milimetara i druga na drugom automobilu na kojem je rez dubok četiri centimetra, širok jedan milimetar, a dubok 0,5 milimetara.

'Smatram da bi priča s ovom četvoricom mogla poprimiti druge konotacije. Neću tvrditi, ali se bojim da se neki od njih bave iznuđivanjem novaca u takvim i sličnim situacijama. Štete na njihovom automobilu, koji je imao udaren blatobran, apsolutno nema kao što nema ni na mome', tvrdi Kajin koji vjeruje da je moguće, iako naglašava da ne tvrdi da je tako, da osobe s kojima se sudario bave iznuđivanjem.
Kajinu je sumnjivo to što su ga nakon nesreće istog trena okružili, počeli li mu prijetiti i pozvali policiju. 'Dok su me okruživali jedan je rekao da sve snimaju i da će o svemu obavijestiti medije', navodi Kajin.

Također Kajin je ispričao da mu se osoba koja je sve snimala prijetila da će ga udariti u pleksus. Prepoznao je jednoga za kojega tvrdi da je mehaničar i pretpostavlja da je htio izvući koristi za sebe. Medijima je poručio da je bolje da se bave pljačkama i nepotizmom nego ovakvim tričarijama.