PLENKOVIĆEV OTAC

'Rekao sam Andreju da u kampanji ne vrijeđa i ne svađa se'

17.09.2016 u 10:01

Bionic
Reading

Plenković nije želio reći puno o tome je li sina savjetovao u kampanji. 'Rekao sam mu samo da se ne svađa i da ne vrijeđa konkurente. Da ne govori neistine, da bude suzdržan, sadržajan i odgovoran', otkrio je Mario Plenković

Mariborski dnevnik Večer otkrio je vezu budućeg premijera Andreja Plenkovića s Mariborom i Slovenijom, jer Plenkovićev otac Mario Plenković već godinama živi u Sloveniji i predaje komunikologiju na mariborskom Fakultetu za elektroniku, računarstvo i informatiku, a u Mariboru je prije stotinu godina živio i njegov pradjed, poznati vinar s Hvara, prenosi Novi list

Sa svojom drugom suprugom Vlastom Kučiš Mario Plenković živi u Rogaškoj Slatini, a taj dio Slovenije, Rogašku i Maribor, kako je dr. Plenković ispričao novinaru mariborske Večeri Borisu Jaušovcu, odlično poznaje i njegov sin Andrej, jer ne prođe puno vikenda kada je Andrej u Zagrebu a da ga ne posjeti u Sloveniji.

'Volim živjeti u Sloveniji. Mirno je i ugodno, baš kao i vrijeme mog odrastanja na Hvaru, gdje je Andrej kao dijete ljeti redovito dolazio iz Zagreba, gdje sam živio s prvom ženom Vjekoslavom', ispričao je Plenković.

Plenković nije želio reći puno o tome je li sina savjetovao u kampanji.

'Rekao sam mu samo da se ne svađa i da ne vrijeđa konkurente. Da ne govori neistine, da bude suzdržan, sadržajan i odgovoran', otkrio je Mario Plenković, a čini se da ga je sin poslušao.

Otac budućeg hrvatskog premijera osvrnuo se i na činjenicu da je Zoran Milanović, politički konkurent njegova sina, u jednom trenutku kampanje spomenuo da je njegova prva supruga i Plenkovićeva majka bila »vojni lekar«, što je bilo uvredljivo i pogodilo je i Marija Plenkovića.

Kaže da je Vjekoslava Plenković-Raos kao liječnica u vojnoj bolnici u Zagrebu bila priznata zagrebačka kardiologinja internistica, koja je čak s troje kolega u vrijeme rata u Hrvatskoj preuzela bolnicu od JNA, koja je od tog trenutka postala civilna bolnica.

'I nikad nisam čuo da se neki pacijent potužio na nju', ispričao je Plenković o svojoj bivšoj supruzi, koja je i ne htijući postala glavnom temom posljednje predizborne kampanje.