KULOARI BRUJE

Pankretić uz pomoć Jamba smjenjuje Friščića

22.11.2009 u 11:43

Bionic
Reading

Izvještajna skupština HSS-a koja će se održati u prosincu mogla bi se pretvoriti u izbornu skupštinu na kojoj bi Božidar Pankretić trebao zamijeniti Josipa Friščića na čelnoj poziciji u stranci, doznaje Novi list

Izbori u županijskim organizacijama HSS-a koji su u tijeku odredit će tko će tom strankom vladati nakon što aktualni predsjednik Josip Friščić ode s te pozicije, a što bi se moglo dogoditi već u prosincu ove godine. Zasad je određeno da se u prosincu održi samo izvještajna skupština, ali se u stranačkim kuloarima naveliko priča da bi se ona mogla pretvoriti u izbornu.

Stranački kuloari bruje o tome da dio čelnika stranke radi na tome da novi predsjednik HSS-a postane Božidar Pankretić, a oni očekuju da se Friščić pritisnut aferom Podravka, kao i neformalnim dogovorom koji ima s dijelom čelnika HSS-a, sam povuče.

Sve to ne dovodi izravno u pitanje postojeću koaliciju s HDZ-om. Čini se da je Pankretićeva struja u HSS-u pronašla velikog saveznika u 'vladaru neretvanske doline' Stipi Gabriću Jambu koji, navodno, otvoreno priča da će on i Pankretić smijeniti Friščića.