RAZGLEDNICA IZ ZAGREBA

Smrad se širi ulicama, kontejneri pretrpani smećem

16.09.2016 u 11:37

  • +6

Zbog smanjenog odvoza smeća, kontenjeri po Zagrebu su pretrpani

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Bionic
Reading

Fotografije kontejnera pretrpanih smećem postale su zagrebačka svakodnevica otkad je gradonačelnik Milan Bandić odlučio smanjiti tjedni broj odvoza smeća. Ove fotografije snimljene su na zagrebačkoj Martinovki i Krugama

'Od 1. kolovoza 84 posto Zagrepčana bit će obuhvaćeno odvozom otpada dva puta tjedno, umjesto tri puta, tako da će im se računi smanjiti za 30 posto, za njih sedam posto odvoz otpada bit će jednom tjedno (Markuševec Turopoljski), što će im smanjiti račune za 50 posto, a za devet posto građana u centru grada odvoz će se obavljati kao i dosad, tri puta tjedno, pa će im računi ostati isti', najavio je u srpnju Bandić.


O tome da iako je broj odvoza smanjen s tri na dva, nekim je Zagrepčanima iznos koji ih svakog mjeseca dočeka na računu ostao isti - što bi značilo da za manju uslugu plaćaju istu cijenu, pisao je tportal prije tjedan dana.

Kako im je zapremina kontejnera ostala ista kao kvadratura stana, a broj odvoza smeća smanjen je s tri na dva odvoza tjedno, neki od njih pitaju se ne radi li se u ovom slučaju o poskupljenju usluge? Za tportal je bračni par Ivkušić koji živi na Jarunu u stanu od 46 kvadrata kazao kako su razočarani jer ih nije zahvatilo sniženje.

'Uredno razdvajamo otpad već godinama, a račun nam je ostao isti. Na njemu je jasno vidljivo da je Čistoća snizila cijenu odvoza otpada, ali je snižena i visina popusta koju smo imali pa smo u konačnici dobili isti račun. Tu nema govora o sniženju cijene, barem ne za nas. Sad kad su nam smanjili broj odvoza, kontejneri su ispred zgrade zakrčeni. Taj problem bio je izražen i prije, ali sada je gore. Dva puta je malo jer u dva kontejnera smeće ubacuju ljudi iz tri ulaza u kojima je pedesetak stanova. To je naprosto premalen broj odvoza', kazali su Ivkušići.