Hrvatska GOL U PRVOJ MINUTI

Josipović: Želim biti kaktus, a ne fikus

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović zaigrao je danas mali nogomet s ekipom Novog Vinodolskog u Delnicama, gdje se u organizaciji Foruma mladih SDP-a Delnice odigrava humanitarni malonogometni turnir. Na oduševljenje stotinjak okupljenih u sportskoj dvorani Doma sportova, Josipović je već u prvoj minuti zabio gol mješovitoj ekipi Vrbovskog i Ogulina

Sudionicima turnira izrazio je zadovoljstvo što je ovdje s njima, ne samo zbog kampanje, već i zato što je turnir humanitarnog karaktera te će tako moći donirati opremu za delnički Dječji vrtić Hojkica. Poželio im je dobru zabavu u nadi da će pravedno davati golove i da će pobijediti. Ravnateljstvu Dječjeg vrtića poklonio je zatim računalo s printerom te se uputio u Ravnu Goru.

U tamošnjoj dvorani Goranka održava se juniorsko državno prvenstvo u kuglanju, no Josipović se nije ulovio kugle, već je okupljenima u susjednoj prostoriji iznio svoj program. Naglasio je da se kandidirao za predsjednika jer Hrvatska mora biti pravednija zemlja nego što jest te smatra da naši zakoni nisu pravedni.

'Prije dva, tri mjeseca sreo sam svog bivšeg učitelja koji je kopao po kanti za smeće. To je nešto što se ne smije dopustiti, to je slika bijede koja je zahvatila Hrvtasku', rekao je Josipović te je uvjeravao prisutne da će, kada postane predsjednik, raditi na tome da Hrvatska bude zemlja u kojoj svatko za svoj pošten rad dobije poštenu plaću, zemlja u kojoj umirovljenici dostojno mogu živjeti od svoje mirovine i u kojoj svi mladi ljudi imaju jednake prilike da se usavršavaju i nađu posao, a ne da se školuju za burzu rada.

Goranima je rekao da shvaća njihove probleme sa statusom prema zakonu, gubitke radnih mjesta, odlazak mladih ljudi, ali da zna da se to događa i u drugim sredinama. 'Svi osjećamo potrebu za pravednošću, ja to zovem novom pravednošću. Treba vratiti i unijeti moral u politiku, da država i društvo vrednuju sve ljude i da rad bude mjerilo svakoga od nas. Sve se to neće ostvariti ako ne riješimo temeljni problem, a to je korupcija koja je Hrvatskoj nanijela strašnu štetu. To je teška i dugotrajna borba, pozvao sam građane na savezništvo', govorio je Josipović Goranima te im se zahvalio što su se svojim dolaskom i oni javili. Zaključio je da se moramo opredijeliti konačno za neku novu, pravednu Hrvatsku, ili ćemo potonuti u mafijaštvo.

'Mnogi misle da je predsjednik države fikus, ja želim biti kaktus, što znači da predsjednik ima instrumente te da svojim autoritetom i ovlastima bode Vladu i sva državna tijela da rade posao drukčije, a naročito da suzbija korupciju', naglasio je. Želi da kada uđemo u EU gradimo i odnose sa susjednim zemljama jer je to jamstvo mira i sigurnosti te se tako Hrvatska može plasirati na tržište i može biti predvodnik u regiji. Predsjednik mora osigurati i transformacju naših oružanih snaga, poručio je Josipović i otišao na druženje s građanima u Vrbovsko.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još