DUBRAVA DO BUKUREŠTA

Zašto je Ikea po Zagrebu dijelila kataloge na rumunjskom jeziku?

16.09.2016 u 07:29

Bionic
Reading

Na kućne adrese brojnih građana Zagreba na području gotovo cijele Dubrave, u neskladu sa zakonima koji štite prava potrošača, umjesto na hrvatskom pristigao je Ikein katalog za 2017. na rumunjskom jeziku. Pitali smo ih zašto se to dogodilo i zbog čega Ikea, suprotno ljetnim uputama policije o sigurnosti od provala, kataloge vješa po kvakama na ulaznim vratima stanova i kuća

Iz Ikee, uz ispriku, poručuju da je dijelu građana Zagreba promotivni katalog za 2017. na rumunjskom jeziku stigao 'zbog logističke pogreške'. Onima koji žele katalog na hrvatskom jeziku, a primili su onaj na rumunjskom, iz Ikee poručuju da im se mogu obratiti kako bi primili svoj primjerak hrvatskog kataloga.

Pitali smo i zašto Ikea ostavlja kataloge na kućna vrata budući da se time ugrožava sigurnost od provala? Podsjetili smo ih i da policija svake godine upozorava građane da ne ostavljaju poštu na kućnom pragu.

'Distribucija kataloga Ikea ove je godine rađena izvan vrhunca sezone godišnjih odmora u Hrvatskoj, odnosno počela je 30. kolovoza i trajala je do 13. rujna, kada se većina građana već vratila s godišnjih odmora', tvrde u Ikea, a sve one koji na godišnji odmor idu kasnije, pozivaju da 'zamole svoju rodbinu ili susjede da povremeno provjere njihove domove, ne samo radi dostave kataloga ili punog poštanskog sandučića, već i kako bi upozorili ako primijete bilo kakve sumnjive aktivnosti.'

Kažu i kako Ikea podržava akciju Policijske uprave zagrebačke 'Dobar susjed – siguran stan' te da i oni žele podsjetiti građane i potaknuti ih da djeluju u skladu sa smjernicama MUP-ova projekta kojim se potiče susjedski nadzor radi prevencije provalnih krađa u stanove.

'U protekle tri godine otkad se u Hrvatskoj distribuira Ikein katalog, nijedna provala u stan nije povezana s Ikeinim katalogom obješenim na kvaku, niti je policija tražila ikakve informacije oko načina distribucije, što bi se sigurno dogodilo da je provala bilo. Na isti način Ikea distribuira kataloge u velikom broju zemalja u kojima imamo robne kuće i pritom uvijek poštujemo lokalne regulative, a svi koji ne žele primati katalog mogu svoju adresu odjaviti u našem kontaktnom centru', stoji u odgovoru koji potpisuje PR menadžer hrvatske Ikee Igor Štefanec.