POBUNA

Na Filozofskom se sprema novi plenum, dekan angažirao zaštitare

15.09.2016 u 07:39

Bionic
Reading

Studenti su ogorčeni pokušajem dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića da spriječi svoju smjenu raspuštanjem ogranka Studentskog zbora

Ponovo je burno na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Studenti spremaju novi plenum, ogorčeni pokušajem dekana Vlatka Previšića da spriječi svoju smjenu raspuštanjem ogranka Studentskog zbora. Odobrenje je dobio od Senata Sveučilišta pod ravnanjem rektora Damira Borasa. Podsjetimo, sve je krenulo u travnju zbog ugovora o suradnji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom. Sada su na Filozofskom i zaštitari, potvrdio je Mediaservisu prof. Robert Faber s Odsjeka za psihologiju.

'Dekan je očigledno angažirao zaštitarsku službu koja je trgala plakate i sprečavala studente da oglase plenum koji će se u narednim danima sigurno održati, na ovaj ili onaj način, jer ne mora nužno biti na fakultetu. Ovaj postupak razrješenja samo je jedan detalj u tom pokretanju postupka razrješenja, a još je cijeli niz postupaka koji nisu u skladu sa Statutom i zakonima. Isto tako, ne poštuju se odluke Vijeća koje su bile izglasane, što dovodi situaciju do apsurda. Ja bih to nazvao Erdoganovim sindromom', zaključuje Faber.