MUNJEVITE REAKCIJE

Na čelo SDP-a žele Picula i Ostojić

Bionic
Reading

SDP-ov zastupnik u Europskom parlamentu i bivši ministar vanjskih poslova Tonino Picula potvrdio je za Jutarnji list da će se kandidirati za predsjednika SDP-a

Kandidirat će se jer, kaže, ne bježi od odgovornosti, ali je rekao da će konačnu formalnu odluku o tome donijeti nakon konzultacija s onima na čiju potporu računa.

Isto tako Picula je rekao da će pričekati i razgovore u stranačkim tijelima SDP-a. Tonino Picula kaže da kandidatura nije samo osobna stvar, jer za to treba i potpora ljudi na terenu, ali i logistika.

Picula je komentirao da su jučerašnji izbori razočaranje, da ih nitko nije očekivao i da je za SDP kao veliku i ozbiljnu stranku naročito bolan gubitak velikog broja glasova u Rijeci i Zagrebu, piše Jutarnji list.

Istovremeno, svoju kandidaturu na Facebooku je najavio i Ranko Ostojić.

'Zoran Milanović je bio i ostao veliki političar, državnik i ostvario pobjede o kojima je nekada SDP samo sanjao. Danas je to opet pokazao. Vrijeme je za nove bitke. Očuvati SDP, složno i opet pokazati da naša stranka jest i ostat će prava socijaldemokratska stranka, vrednota ljevice. Objavljujem da ću se kandirati za predsjednika SDP. Suočit ćemo se sa svojim greškama, izaći i boriti se', napisao je Ostojić na Facebooku.