OGLASILI SE BANSKI DVORI

Vlada: Premijer Orešković ne misli nastaviti karijeru u diplomaciji

30.08.2016 u 13:10

Bionic
Reading

Nakon što je tehnički premijer Tihomir Orešković jučer poručio kako bi mogao biti 'veleposlanik ili ambasador' za Hrvatsku, oglasila se i Vlada poručivši kako su mediji pogrešno interpretirali tu njegovu izjavu te da on ne misli raditi u diplomaciji

'S obzirom na to da je u medijima pogrešno prenesena i interpretirana izjava predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića o mogućnosti da karijeru nastavi kao hrvatski veleposlanik, želimo pojasniti da je premijer Orešković i do sada često i u raznim prigodama naglašavao da će učiniti sve, zahvaljujući svojim kontaktima i širokom krugu poznanstava u poslovnom svijetu i svijetu politike, da promovira svoju domovinu te da će uvijek i svugdje promicati, zastupati i štititi interese Republike Hrvatske. To nipošto ne podrazumijeva namjeru premijera Tihomira Oreškovića da svoju karijeru nastavi u hrvatskoj diplomaciji', poručili su iz Vlade.

Podsjetimo, Orešković je jučer spomenuo riječ 'veleposlanik' nakon što su ga novinari pitali za buduće planove. Komentirajući svoju političku budućnost, rekao je da ostaje u Hrvatskoj te da je politici rekao doviđenja, a ne zbogom.

'Vrijeme će pokazati... I kada nisam bio u politici, bio sam spreman pomoći svojoj državi. Bio sam u biznisu, bio sam premijer, imam više iskustva i mogu reći da ću možda biti i veleposlanik ili ambasador za Hrvatsku. To ću ja na kraju i biti', poručio je Orešković.