Hrvatska PETRIČIĆ UZVRAĆA UDARAC

'Hloverka je špijunirala na Novoj TV?'

  • Autor: V. B.
  • 19.11.2009 16:44:55
  • 19.11.2009 16:15:16

Ukoliko do srijede, 18. prosinca, u 12 sati na posao ne vrati smijenjenu urednicu emisije 'Dossier.hr' Anu Jelinić, gost zbog kojeg je maknuta s uredničke funkcije, politolog Darko Petričić, najavio je da će u javnost pustiti informacije koje Hloverku i njezinog zamjenika Dražena Majića dovode u vezu s kriminalnim radnjama

Kako je rok istekao jučer, Petričić je danas izašao s pismom u kojem bivšeg novinara Glasa Istre Majića proziva da je prihvatio ponudu odvjetnika Gorana Veljovića za 'rad u bilo kojoj državnoj tvrtki' ako prestane pisati negativno o predsjedniku IDS-a Ivanu Jakovčiću, njegovim poslovima s Hypo Alpe Adria bankom i aferama sa zemljištima.

Udto Petričić Majića spominje u kontekstu pronevjere novca koju je navodno napravio kao visokopozicionirani član omladinskog foruma. Zbog te otimačine, kaže Petričić, Majić je morao pobjeći u inozemstvo dok novac nije potrošio i dok nije nastupila zastara kaznenog progona.

U podužem pismu Petričić postavlja pitanje je li Hloverka, dok je bila na Novoj TV, bila zapravo na specijalnom zadatku poslovne špijunaže, a za Majića, koji je s njezinim povratkom stigao na HTV, tvrdi da ne ispunjava formalne uvjete za tu poziciju jer nije imao nužno petogodišnje iskustvo u uredničkom radu ni ikakvo televizijsko iskustvo.

Za odvjetnika Veljovića Petričić tvrdi da je HDZ-ov čovjek kojeg je kod angažmana za izradu Zakona o golfu osobno konzultirao bivši premijer Ivo Sanader.

Odgovor na cijelu priču Dražen Majić sveo je u nekoliko rečenica iz kojih se može iščitati ironija i mogućnost tužbe.

'Uradak dotičnog gospodina izgleda mi kao da je izvađen iz obavještajnog dosjea neke neozbiljne tajne službe. Vjerujem da će se Ivan Jakovčić i Goran Veljović od srca nasmijati kad ga pročitaju. Iz otvorenog pisma očito je da je analitičar na temelju nekoliko novinskih članaka izvukao potpuno pogrešne, na momente i sulude zaključke koji nemaju nikakve veze sa stvarnošću.

U pismu ima mnoštvo elementa za dobru tužbu za klevetu. Ukoliko je borba protiv korupcije u Hrvatskoj utemeljena na ovakvim načelima, izgledi za uspjeh su minimalni, gotovo nikakvi', stoji u priopćenju kojeg nam je poslao Majić.

Ivan Jakovčić za Petričićevo pismo kaže da 'nije vrijedno komentara' te da je 'čista izmišljotina'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još