BERNARDIĆ IMA ZAHTJEV

'Mikulić je još jednom pokazao da HDZ stoji iza Bandića'

26.08.2016 u 21:33

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a i i predsjednik Odbora za kontrolu Gradske skupštine Davor Bernardić zatražio je u petak da predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) odgodi sjednicu skupštine do rebalansa gradskoga proračuna kako ne bi izravno prekršio Zakon o fiskalnoj odgovornosti

Kako je Bernardić naveo u priopćenju, HDZ-ov Andrija Mikulić sazvao je izvanrednu sjednicu Gradske skupštine (GS) skrativši sve rokove i s prijedlozima mjera koje su u suprotnosti sa Zakonom o fiskalnoj odgovornosti i tako, ustvrdio je, 'još jednom pokazao da HDZ stoji iza Milana Bandića'.

Dodao je kako prijedlozi mjera, za koje bi, smatra bilo dobro da su došli u zadnjih 16 godina, a ne 16 dana pred izbore, nažalost nisu u skladu sa zakonom jer za njih nisu osigurana sredstva u proračunu grada Zagreba

Bernardić je ocijenio kako mjere mogu biti donesene samo ako se osiguraju sredstva kroz rebalans do same sjednice, inače će donesene dluke biti u suprotnosti sa Zakonom i zahtijevati proračunski Nadzor. 'Kako po Statutu grada Zagreba predsjednik GS-a osigurava zakonitost odluka, očekujemo da će predsjednik GS, odgoditi sjednicu do rebalansa, kako ne bi direktno prekršio Zakon', istaknuo je Bernardić u priopćenju.

'Iako je u prijedlogu puno dobrih mjera koje su mogle biti donesene početkom godine ili u mandatu bivše vlade, sada pred izbore taj prijedlog dolazi na dnevni red. Žao mi je što se politički bodovi uvijek pokušavaju ostvariti pred izbore preko leđa i obraza onih koji zaista trebaju pomoć, i koji je trebaju cijelo vrijeme, a ne samo pred izbore', istaknuo je.

'Ali ono što je možda najveći problem je da predložene odluke nisu u skladu sa Zakonom o fiskalnoj odgovornosti, jer novca za mjere nema ni u proračunu, ni u programu javnih potreba, niti je dana procjena fiskalnog učinka', priopćio je Davor Bernardić, potpredsjednik SDP-a i predsjednik Odbora za kontrolu GS-a.