SENZACIONALNO!

Opa, saznao sam što Hrvatice i Hrvati kupuju po sex shopovma

18.11.2016 u 17:13

Bionic
Reading

I tako, jednog dana sretnem Zdenku. Zdenka prodaje vibratore, pumpice za penis, stimulacijske gelove, analne kuglice i ine igračke iz prve ladice noćnog ormarića. Ispričala mi je kako izgleda taj sladostrasni posao u sramežljivoj, zatvorenoj i moralno suzdržanoj zemlji gdje Hrvati dišu

Žene vole seks. Senzacionalna činjenica koju mi je otkrila cura imenom Zdenka otvorila mi je sasvim nov pogled na pripadnice nježnijeg spola koje šeću ispred mene dok ovo pišem. Živio sam u iluziji da su iste stvorene za poeziju, zvjezdane noći ili da ih barem počastiš Cedevitom na nekoj romantičnoj terasi. I nije da nisu, ali OK je toj listi emocija dodati i par stvarčica u stilu rabbit vibratora, klitorisnih gelova, analnih kuglica i King Kong dilda. Zdenka dila seksualne potrepštine preko online shopa i inicirala me u silikonske fantazije naše nacije. Otvorila je razgovor sljedećim:

'Radimo jako dobro. Radili bismo još bolje da Hrvati nisu zatucan, zatvoren i seksualno frustriran narod. Kada nas usporediš s Europom, nevjerojatno smo zatvoreni što se seksa tiče. Ljudima je puno udobnije kupovati iz anonimnosti, kada s nikim ne moraju uživo komunicirati. Tako da je sada trend da se zatvaraju klasični seks shopovi po ulicama.' Cura je i sama otkrila sve te male radosti genitalnih pomagala otkad se zaposlila na radnom mjestu koje ljudima redovito podigne obrve i navede ih na bezbroj pitanja. Kaže da zna provesti cijelu večer pričajući o onome što radi. Ekipa ne prestaje s pitanjima. Što je možda i normalno kada ti netko spomene masturbatore za parove na daljinu ili repliku King Kongova piše. No je li normalno da su Hrvatice daleko zahvalniji kupci od svojih muških sunarodnjaka? Ispada da jest:

Ma žene su 15 puta jednostavniji kupci od tipova. Kupuju u manjoj mjeri, ali kad kupuju, točno znaju što žele. Već imaju viziju u glavi. Koji dildo ili vibrator. Hoću pet vibracija, crvenu boju, da je vodootporan. Žena koja kupuje u seks shopu se ne srami. Vrlo su odlučne i transparentne. I dolaze nam iz svih slojeva. Od kućanica do fensi žena u kostimićima i štiklama. Jedna takva uzela je narudžbu za 2000 kuna. Puste kreme, gelovi, vibratori. Kad se pozdravljala rekla je – jedva čekam da dođem doma! Muškarci kupuju više, ali onda znaju filozofirati. Češće pitaju za preporuku jer nemaju pojma.'

Ugrubo, ispostavljamo se kao nacija preslabih klitoralnih podražaja i shizofreno podijeljena između prevelikih i premalih penisa. Zdenka me brifira da najviše idu stimulacijski gelovi i kreme i općenito proizvodi vezani za stimulaciju dražice. Neloše prolaze i vibratori za G točku. Cura mi ne može nahvaliti tzv. rabbit vibratore. Čini se da predstavljaju evolucijsku prijetnju muškom rodu. Draga su Hrvatima i analna pomagala, iz čega Zdenka zaključuje da smo fakat guzno orijentirana nacija. Lubrikanti, butt plugovi, stimulatori prostate. Da ne bi sve ostalo na riječima, vadi iz torbice svoj vlastiti vibrirajući butt plug i daje mi na detaljnu analizu. Izgleda prijeteće.


Nego, da, domaća muška populacija je – prema proizvodima koji se najčešće naručuju – tragično podijeljena između previše i premalo obdarenih. Cura se i nakon godinu i pol dana rada u online seks shopu čudi kako se često naručuju ultra veliki kondomi. U stopu ih prate pumpice za povećanje penisa. Sise ne zanimaju nikoga.

Zanima me - koji je to trenutak u životu žene kada se pogleda u zrcalo i prizna si da joj treba dildo? Je l' to nakon prvog prekida, nakon 30. rođendana, nakon što je odgledala sve ključne epizode 'Seksa i grada'? Pa, zapravo, da. Da ne kradem Zdenki riječi iz usta: 'Ono što znam jest da žene uglavnom uzimaju vibratore kad ostanu same. Prekidi. Ili kad pređeš magičnu tridesetu i kad si više osvijestiš seksualnost. Kad si priznaš da ti je to potrebno. Prije mi je seks bio zabava. Nije bilo puno eksperimentiranja. Tek kada sam preskočila tridesetu, kad sam općenito promijenila način razmišljanja, skužila sam svoju seksualnost. Uvijek su mi igračke bile zanimljive, ali ih nikada do tada nisam koristila.'

I gle, tinejdžerska i adolescentska zezancija gdje si ekipa međusobno poklanja crnačke kite i lutke za napuhavanje, iz fore polako prelazi u ozbiljno istraživanje ponude i još ozbiljniju konzumaciju iste. Žene to najviše vole raditi kada su solo. Tada i Zdenka izvadi 'svoje male prijatelje' iz ladice noćnog ormarića i podruži se s njima. Muškarcima silikonske drangulije počnu padati na pamet kada poginu od monotonije u dugim vezama pa se jave mailom i traže savjet kako začiniti seksualni život. Zdenka ih polako inicira u nepregledan svijet igračaka, počinjući s najbezazlenijim – vibrirajućim prstenom za penis.

Pričamo o nebuloznim proizvodima. Mislim, seks je postao visokotehnološka zanimacija, tako da bez beda možete nabaviti masturbatore za parove koji vibriraju u istom ritmu ili ovisno o jednom od partnera. Spajaju se preko bluetootha ili WiFi-ja i barataju mogućnošću da ipak spasite svoju vezu na daljinu. Tu su i umjetne vagine izvana i iznutra precizno modelirane prema genitalijama porno zvijezda, od materijala koji ima teksturu kakvu očekujemo od majke prirode. Ono čega nema u hrvatskom seks shopu je, recimo, dildo u obliku psećeg penisa, a što je bio upit jedne žene.

Hipersenzitivni kakvi jesmo, imamo problema i s preranom ejakulacijom. Kondomi za odgodu orgazma idu kao ludi, veli mi Zdenka.

Jedan od zabavnijih poslova koje možeš raditi, priznaje cura. Svi se iznenade kada im kažem čime se bavim. Kontakt s klijentima je minimalan, osim ako netko ne odluči sam doći do njihovog ureda i pokupiti naručenu robu. Bude ekipi neugodno, pa padaju isprike da je to za frenda, za rođendan, za čukunstrinu..Zdenka ih dočeka sa smiješkom, s pogledom u oči i ekspresno promijeni temu na vremensku prognozu ili nešto slično dok im slaže robu u vrećice. Neugodno je ljudima. Ipak smo mi zemlja negativnog nataliteta.

'To je valjda jedini posao na svijetu koji je svim ljudima zanimljiv. Odličan je za probijanje leda u novim situacijama. Znam sjediti u bircu, pričati dva sata o tome i svima bude urnebesno.'

Nije ni meni bilo loše. A onda je Zdenka izvadila iz torbice nešto dugačko i debelo kao nadlaktica Mirka Filipovića. 'Je l' to taj kako si rekla...?' – 'Aha.'

Dođem, vidim, ne vjerujem

Serijal u kojem izvještavamo s margina, izvodimo društvene eksperimente, tipkamo ispovijesti nevidljivih ljudi, špijuniramo noćni život metropole. Ukratko, stvari o kojima vam nije palo na pamet da vas zanimaju, a govore glasno i jasno o tome gdje smo i što smo.