ZALJUBLJENI KERUM

'Obožavan i volin Franju Tuđmana'

19.11.2009 u 13:28

Bionic
Reading

Današnju sjednicu splitskog Gradskog vijeća otvorila je pitanjem Sanja Župa iz HDZ-a koju je zanimalo kako će se obilježiti desetogodišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika, na što je u svom stilu odgovorio gradonačelnik Željko Kerum

'Bit će to veličanstveno, ja volin i obožavan Franju Tuđmana, to se dobro zna. Desetogodišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika će se obilježiti i stručne službe već rade na tome', rekao je Kerum.

Mirko Ramljak (HDZ) je podsjetio da je vrijeme da Split organizira i osnuje muzej Domovinskog ratam pa je zamolio da se u novom proračunu odredi stavka za muzej.

'Mi smo za, dajte prijedlog', poručio je kratko Kerum.

Nakon otvaranja sjednice HDZ-ovim pitanjima, nastavilo se s redovitim točkama iz dnevnog reda od kojih je najzanimljivija bila posljednja koja se ticala Skladgradnje i statusa nogometnog kluba Split u vlasništvu te tvrtke.

Podsjetimo, riječ je o drugoligašu koji je u posjedu izuzetno vrijednih nekretnina. Nakon pokretanja stečaja Skladgradnje, braća Žužul su preduhitrila Keruma u otkupu atraktivne nekretnine kluba na zapadnoj obali tik do zgrade Banovine i hotela Marjan Hilton.

Prema tvrdnjama splitskog gradonačelnika, u toj transakciji je bilo nezakonitosti i on je preko Gradskog vijeća progurao zaključak da pravosuđe mora provesti istragu