NEZAKONITO BOGAĆENJE

Keleminec Đapića prijavio USKOK-u

30.12.2008 u 15:46

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskih pravaša-Hrvatski pravaški pokret Dražen Keleminec podnio je kaznenu prijavu DORH- u i USKOK-u protiv Ante Đapića i predsjednika osječkoga Gradskog vijeća zbog nezakonita bogaćenja

Dražen Keleminec je rekao da Đapića optužuje za imovinu koju, kako je rekao, "nije mogao steći svojom plaćom" te da je "ugovorom s Vladom Zecom iz Kamen-Ingrada protupravno sebi osigurao veliku imovinu, a za uzvrat mu pomagao u rješavanju problema s poslovanjem".

Tvrdi da Đapić ima "brojne nekretnine i gotovinu za koje nema pokriće" te ga optužuje za "aferu osječke športske dvorane u izgradnji koje je Đapić htio pronevjeriti 500 milijuna kuna iz osječkoga gradskog proračuna", te za "aferu s kioscima u osječkom GPP-u, zbog čega je sada bivši direktor te tvrtke i član HSP-a Darko Marković pod istragom u osječkom zatvoru".

Glasnogovornica osječkog Općinskog državnog odvjetništva Ivana Kolesarić potvrdila je da je jučer to odvjetništvo zaprimilo podnesak pod nazivom "prijava", a neslužbeno se doznaje da se podnesak odnosi na Antu Đapića.

O pojedinostima podneska, kao i o tome tko ga je poslao, nije željela govoriti, kazavši da je "preuranjeno iznositi bilo kakve informacije o sadržaju podneska, kao i o bilo kojim drugim okolnostima, vezanim uz podnesak". Dodala je da će Odvjetništvo sa zaprimljenim dokumentom "postupiti u skladu sa zakonskim ovlastima".

Predsjednik HSP-a Anto Đapić rekao je za Hinu da ne želi komentirati nikakve optužbe na svoj račun te da je "sve već rečeno".