NEZADOVAOLJSTVO IZA REŠETAKA

Lepoglavski zatvorenici odbijaju hranu

30.12.2008 u 15:14

Bionic
Reading

Zatvorenici Kaznionice u Lepoglavi od nedjelje ujutro odbijaju uzimati hranu pripremljenu u kaznioničkoj kuhinji prosvjedujući što su im oduzeti predmeti koje su neovlašteno izradili u radionicama kaznionice, priopćila je Uprava za zatvorski sustav

U Ministarstvu pravosuđa navode da nije riječ o "štrajku glađu", jer 27 zatvorenika odbija samo hranu iz kaznioničke kuhinje, međutim i dalje konzumiraju namirnice koje kupuju u prodavaonici.

Lepoglavski zatvorenici na taj način prosvjeduju što su im oduzete stvari (improvizirani spužvasti i drveni dijelovi namještaja) koje se neovlašteno izradili u radionicama, a pronađene su tijekom pretrage.

Zatvoreničke prostorije pretražene su uoči božićnih i novogodišnjih blagdana sukladno pojačanim mjerama sigurnosti koje se redovito primjenjuju u ovo doba godine, priopćila je glasnogovornica Ministarstva Vesna Dovranić.

Neki su mediji danas objavili da je u 'štrajku' 70-ak lepoglavskih zatvorenika koji protestiraju zbog pooštrenih sigurnosnih mjera, ali i zbog uskraćivanja prava koja im jamči Pravilnik o pogodnostima zatvorenika koji je stupio na snagu krajem listopada.