HDZ KONAČNO DOGOVORIO LISTE

Brkić 14. u drugoj izbornoj jedinici, nema Rimac, Hasanbegović visoko

12.08.2016 u 09:23

Bionic
Reading

Nakon cjelodnevnog vijećanja HDZ-ovih stranačkih tijela, oko ponoći s četvrtka na petak napokon su usuglašene liste za rujanske prijevremene parlamentarne izbore

Šef HDZ-a Andrej Plenković kratko je izjavio, nakon što je završila sjednica Nacionalnog vijeća HDZ-a, javlja N1, da nije bilo problema sa sastavljanjem lista, nego je bilo jako puno kandidata.

'Ivan Šuker ima pravo do sutra odlučiti želi li biti na listi u šestoj izbornoj jedinici', kazao je Plenković, ali nije htio otkriti o kojem bi se mjestu radilo.

Na pitanje o Milijanu Brkiću i njegovu zahtjevu da bude 14. u drugoj jedinici, Plenković je rekao da je to bio zajednički dogovor.

'HDZ će liste predati u subotu, no program vjerojatno predstaviti tek u utorak jer ga treba tiskati', rekao je Plenković koji je otkrio i da Josipa Rimac neće biti na listama.

N1 je neslužbeno doznao i osobe koje će biti prve po izbornim jedinicama na listama HDZ-a. Prvu izbornu jedinicu nosi predsjednik Andrej Plenković, drugu Ivana Maletić, u trećoj je Žarko Tušek, u četvrtoj je Miroslav Tuđman, u petoj Zdravko Marić, u šestoj Goran Marić, u sedmoj Davor Ivo Stier, u osmoj Oleg Butković, u devetoj Branka Juričev-Martinčev, u desetoj Damir Krstičević te u jedanaestoj Božo Ljubić. Također, spomenimo da će popularni i kontroverzni tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović biti treći u drugoj izbornoj jedinici.